Mayrakoiraliitto.fi käyttää evästeitä parantaakseen sivun käyttökokemusta. Hyväksyt evästeiden käytön jatkamalla sivun selaamista.

Hyvät kasvattajat!

Suomen Mäyräkoiraliiton vuoden 2015 kierto- ja käyttöjalostuspalkintojen hakuaika on NYT!

Käyttöjalostuspalkinnot, Vuoden Mäyräkoira -kiertopalkinnot sekä Zekiwa Memory of Brandyn jalostus-palkinto haetaan heti alkuvuodesta ja jaetaan SML:n kevätliittokokouksen yhteydessä. 

Käyttöjalostuspalkinnot, Vuoden Mäyräkoira -kiertopalkinnot sekä Zekiwa Memory of Brandyn jalostus-palkinto haetaan heti alkuvuodesta ja jaetaan SML:n kevätliittokokouksen yhteydessä. Käyttöjalostuspalkinnon tarkoitus on edistää hyvän ulkomuodon omaavien, metsästysominaisuuksiltaan korkealuokkaisten mäyräkoirien jalostustyötä. Palkinto annetaan koirille, jotka ovat osoittaneet periyttävänsä yllämainittuja ominaisuuksia. Tunnustus jaetaan kultaisena, hopeisena tai pronssisena. Koiralle anotaan aina sen jälkeläisten saavuttamien tulosten edellyttämää korkeinta mahdollista palkintoa. Koira, joka on aikaisemmin saavuttanut alemman palkinnon, voi myöhemmin saavuttaa korkeamman palkinnon.

Vuoden Mäyräkoira -kiertopalkintoja jaetaan vuosittain kolme kappaletta, yksi kullekin karvalaadulle (kokoluokasta riippumatta). Koiran koko eliniän Suomen virallisissa luokissa saavuttamat näyttelytulokset pisteytetään (ei pentuluokka, match-show ym. tuloksia) ja näistä tuloksista lasketaan keskiarvo. Kussakin karvalaadussa korkeimman keskiarvon omaava koira on kiertopalkinnon voittaja. Huomioi palkintoon vaikuttavat terveys- ja muut vaatimukset.

Zekiwa Memory of Brandyn jalostuspalkinto jaetaan pitkäkarvaisille mäyräkoiranartuille ja sen on lahjoittanut 29.10.1984 Zidy Munsterhjelm-Ehnberg. Narttu saa kilpailla vähintään kolmella jälkeläisellä, joilla on vuoden aikana pistetaulukon mukaan kilpailupisteitä antava koetulos ja vähintään erittäin hyvä (1 palkinto) lausunto näyttelystä (JUN, NUO, AVO, KÄY). Pisteisiin oikeuttavat taulukot löytyvät mäyräkoiraliiton nettisivuilta kiertopalkinnot osiosta.

 

Käyttöjalostus- ja Vuoden Mäyräkoira -palkintojen hakemista helpotetaan sähköisellä lomakemallilla. Lomake on Excel-pohjainen. Lomakkeen ensimmäisellä välilehdellä on anomuskaavake. Toisella välilehdellä on malliksi täytetty anomus: mallisivulla oleva koira on aito ja tietojen näyttämiseen on saatu lupa. Seuraavilla välilehdillä on palkintoon liittyviä sääntöjä ja pistetaulukoita. Lopussa on ohjevälilehti, johon kerätään täyttämistä helpottavia vinkkejä. Ohjesivusto täydentyy tämän vuoden pioneerikokemusten myötä. Anomuskaavakkeet löytyvät SML:n sivustolta osoitteesta http://www.mayrakoiraliitto.fi/files/lomakkeet/vuodenMayrakoiraAnomusMalli.xls Lomakkeet on toteutettu Excel 2010 -versiolla. Lomakkeisiin liittyviä kommentteja ja parannusehdotuksia voi välittää osoitteeseen palkinnot@mayrakoiraliitto.fi.


MUISTA MYÖS
Vuoden Junior Handler -palkinto sekä Suomen mäyräkoiraliiton kunniaviirit ja ansiomerkit.

     

SÄÄNTÖTÄSMENNYS

Näyttelysääntöuudistuksen takia käyttöjalostuspalkinnossa on sääntötäsmennys:

Näyttelytulokset 31.12.2010 asti pisteytys näyttelytuloksella

  • EH 1 p ja
  • ERI 2 p

Vuoden 2011 alusta

  • EH 1 p
  • ERI ilman SA:ta 1 p ja
  • ERI + SA 2 p.

Vuoden Mäyräkoiran näyttelypisteissä vuodelta 2012 tullaan laskemaan tuloksesta

  • EH 300 p,
  • ERI ilman SA:ta 325 p, (uusi/muuttunut)
  • ERI + SA 350 p, (uusi/muuttunut)
  • VACA / CACIB 400 p .

LISÄTIETOJA JA TARKEMMAT ANOMISOHJEET LÖYDÄT:

PALKINTOANOMUKSET

liitteineen on jätettävä 31.1.2016 mennessä hallitukselle osoitteeseen palkinnot@mayrakoiraliitto.fi tai osoitteeseen Tuovi Henttu, Myyraksentie 23, 01400 Vantaa. Hakemuksessa on lueteltava palkintoon oikeuttavat jälkeläiset, niiden suoritukset ja suoritusten päivämäärät. Ilmoittakaa hakemuksessanne myös, jos päätöksen palkinnon myöntämisestä voi lähettää sähköpostitse.