Mayrakoiraliitto.fi käyttää evästeitä parantaakseen sivun käyttökokemusta. Hyväksyt evästeiden käytön jatkamalla sivun selaamista.

Tulosta

Mäyräkoiraliiton syysliittokokouksessa 21.2.2015 päätettiin yksimielisesti hyväksyä hallituksen esitys mäyräkoirien PEVISA-ohjelman jatkamisesta nykyisellään vuoden 2016 loppuun saakka.

 Liiteenä Suomen Kennelliiton jalostustieteellisen toimikunnan päätökset koskien kyseistä asiaa.

pdfOte JTT:n pöytäkirjasta 6/2014

pdfOte JTT:n pöytäkirjasta 6/2015

 

Mäyräkoirilla on siis voimassa 31.12.2016 saakka seuraava PEVISA-ohjelma:

Kaniini- ja kääpiömäyräkoirat: Pentujen vanhemmista tulee astutushetkellä olla voimassa oleva polvitutkimuslausunto ja silmätarkastuslausunto. Silmätarkastuslausunto ei astutushetkellä saa olla 24 kk vanhempi. PRA:ta tai perinnöllistä kataraktaa tai perinnöllistä keratitista (keratitis koskee pitkäkarvaisia mäyräkoiria) sairastavan koiran jälkeläisiä ei rekisteröidä.
 
Normaalikokoiset mäyräkoirat: Pentujen vanhemmista tulee astutushetkellä olla voimassa oleva silmätarkastuslausunto. Silmätarkastuslausunto ei astutushetkellä saa olla 24 kk vanhempi. PRA:ta tai perinnöllistä kataraktaa tai perinnöllistä keratitista (keratitis koskee pitkäkarvaisia mäyräkoiria) sairastavan koiran jälkeläisiä ei rekisteröidä.