Mayrakoiraliitto.fi käyttää evästeitä parantaakseen sivun käyttökokemusta. Hyväksyt evästeiden käytön jatkamalla sivun selaamista.

Tulosta

Jalostusuroslistat

Jalostusuroslistoilla näkyvät ne koirat, jotka täyttävät listalle pääsyn kriteerit. Ainoastaan ne koirat eivät ole mukana, joiden omistaja on pyytänyt jalostustoimikuntaa poistamaan koiran listalta. Urosten omistajat päättävät silti itse, antavatko koiraansa jalostukseen vai eivät.

Lista päivitetään kaksi kertaa kuukaudessa KoiraNetin tietojen perusteella, minkä vuoksi sinne ei viedä tuloksia manuaalisesti. Kunkin koiran kohdalla on mainittu vain ne koelajit, joista koiralla on tulos Suomessa. Näyttelytulos on korkein Suomessa saavutettu. Jos koiralla on ulkomailla saavutettu korkeampi koetulos kuin Suomessa, ja haluat sen näkyviin, toimita siitä kopio jalostusuroslistan ylläpidolle.

Listalta poistuvat automaattisesti koirat, joiden silmätarkastustulos ei ole enää. Kääpiö- ja kaniinimäyräkoirien kohdalla poisto listalta tapahtuu myös, mikäli polvitulos vanhenee. Koirat palautuvat takaisin listalle, jos niillä on uudet voimassa olevat tulokset seuraavan päivityskierroksen kohdalla.

Koiran omistaja voi myös halutessaan lähettää koiransa kuvan julkaistavaksi listalla. Kuvan ottajan lupa tarvitaan kuvan julkaisuun, ja koiran omistaja on vastuussa kyseisen luvan hankkimisesta ennen kuin lähettää kuvan julkaistavaksi.

Kaikki jalostusuroslistaa koskevat sähköpostit osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

 

Jalostusuroslistan sisältämät tiedot

Jokaisesta koirasta on merkitty nimi, rekisterinumero, syntymäaika, rotumuunnos, väri, silmätutkimuspäivä, silmätutkimustulos, mahdollinen polvitutkimustulos (kääpiöillä ja kaniineilla pakollinen), mahdollinen selkäkuvaustulos, muut mahdolliset terveystutkimustulokset, mahdollinen jalostustarkastustulos sekä tarkastuksessa mitattu koko, sukusiitosprosentti (laskettu viidellä sukupolvella), uroksen jälkeläismäärä ensimmäisessä ja toisessa polvessa, paras Suomessa saavutettu näyttelytulos sekä koetulokset seuraavasti:

Emme siis julkaise koiran titteleitä emmekä muutenkaan sen kaikkia mahdollisia saavutuksia, vain parhaat kussakin lajissa. Ulkomaisia tuloksia julkaistaan vain, jos ne ylittävät Suomessa saavutetut. Muita merkittäviä saavutuksia (esim. Tähtiajuri-arvot) voidaan mainita jalostustoimikunnan harkinnan mukaan.

Uroksen tietojen lisäksi sen vanhemmista on merkitty nimi, rekisterinumero, rotumuunnos, väri ja jälkeläismäärät ensimmäisessä ja toisessa polvessa. Osalta koirista puuttuu väri, koska sitä ei ole rekisteröity Kennelliitossa, eikä sitä ole muista lähteistä pystytty selvittämään. Mäyräkoirien värien rekisteröinti on ollut pakollista 1.1.2014 lähtien.

Jalostustoimikunta on lisännyt kaikki edellä mainitut jälkeläismäärät näkyviin siksi, että se haluaa kasvattajien kiinnittävän erityistä huomiota teholliseen populaatiokokoon. Tehollisen populaatiokoon kasvattaminen lisää geneettistä monimuotoisuutta, mikä vaikuttaa suoraan koirien terveyteen ja elinvoimaisuuteen. Edes toisen polven jälkeläismäärän ei tulisi ylittää hyväksyttävänä pidettyä raja-arvoa, joka on 5% (karkeakarvaisilla normaalikokoisilla 3%) neljän edellisen vuoden rekisteröinneistä.

Toukokuussa 2019 voimaan tulleen EU:n tietosuoja-asetuksen vuoksi emme julkaise omistajatietoja.

 

Listoilta löytyvät ne urokset, jotka täyttävät seuraavat vaatimukset:

 

 

Lyhytkarvaiset

Pitkäkarvaiset

Karkeakarvaiset

Normaalikokoiset mäyräkoirat

Kääpiömäyräkoirat

Kaniinimäyräkoirat

Normaalikokoiset mäyräkoirat

Kääpiömäyräkoirat

Kaniinimäyräkoirat

Normaalikokoiset mäyräkoirat

Kääpiömäyräkoirat

Kaniinimäyräkoirat