Mayrakoiraliitto.fi käyttää evästeitä parantaakseen sivun käyttökokemusta. Hyväksyt evästeiden käytön jatkamalla sivun selaamista.

Suomen Mäyräkoiraliitto jakaa vuosittain kiertopalkintoja jäsenilleen eri saavutuksista. Kaikkia palkintoja voit anoa vapaamuotoisella hakemuksella, joka toimitetaan postilla tai sähköpostitse.

Suomen Mäyräkoiraliiton vuosittain jaettavat kierto- ja käyttöjalostuspalkinnot koirille ( käyttöjalostuspalkinnot, Vuoden Mäyräkoira -kiertopalkinnot sekä Zekiwa Memory of Brandyn jalostuspalkinto sekä Tähtiajuri-palkinto ) jaetaan SML-FTK ry:n kevätliittokokouksen yhteydessä.

Käyttöjalostuspalkinnot, Vuoden Mäyräkoira–kiertopalkinnot, Zekiwa Memory of Brandyn jalostuspalkinto sekä Käyttömäyräkoiran urapalkinto ja Pienoismäyräkoirien käyttöurapalkinto hakemukset liitteineen on jätettävä 31.1.2023 mennessä ensisijaisesti sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai osoitteeseen Jaana Helin, Keinukuja 2, 05100 Röykkä. Ilmoittakaa hakemuksessa selvästi, mitä palkintoa olette hakemassa. Käyttöjalostuspalkintoa haettaessa on hakemuksessa lueteltava siihen oikeuttavat jälkeläiset, niiden suoritukset ja suoritusten päivämäärät.

Tähtiajuri-hakemukset toimitetaan 28.2.2023 mennessä osoitteella Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Vuoden Junior handler -hakemukset toimitetaan 31.1.2023 mennessä osoitteella emmi.savolainen@mayrakoiraliitto.fi .

Ilmoittakaa hakemuksessanne myös, jos päätöksen palkinnon myöntämisestä voi lähettää sähköpostitse

 

Kiertopalkinnot jaetaan SML:n kevätliittokokouksen yhteydessä. Katso tarkemmat hakuohjeet palkintokohtaisilta osiolta.

Palkinto on jaettu ensimmäisen kerran Suomen Mäyräkoiraliitto ry:n 50. toimintavuotena 1997 ja sen jälkeen vuosittain SML:n vuosikokouksessa.

Palkitut

pdfVuoden mäyräkoirat

Säännöt

 1. Palkintoja on jaossa kolme kappaletta, yksi kullekin karvanlaadulle koosta riippumatta.
 2. Koiran omistajien tulee olla Suomen Mäyräkoiraliitto ry:n jäseniä. Koiran pitää olla Suomen Kennelliiton rekisteröimä mäyräkoira.
 3. Sama koira voi saada palkinnon vain kerran haltuunsa vuodeksi, eikä sitä voi saada omakseen.
 4. SML pitää kirjaa palkinnon saanneista koirista. Palkinnon saajalle luovutetaan muistoksi kunniakirja.
 5. Palkinto annetaan koiralle,
 • joka on Suomen muotovalio
 • jolla on korkeimmat laatupisteet Suomessa käydyistä näyttelyistä
 • joka täyttää pääsyvaatimukset erikoiskantakirjaan
 • joka on PEVISA -määräysten mukaisesti tutkittu ja terve

Koiralla tulee olla näyttelykäyntejä vähintään kaksi (2) kutakin ikävuotta kohti ja kaikkiaan kymmenen (10) näyttelykäyntiä. Näyttelykäynneistä vähintään kaksi (2) tulee olla käyty palkinnon jakovuotta edeltävänä vuotena. Koiran tulee olla jalostustarkastettu joko tuloksella hyväksytty tai hyväksytty varauksin. Kilpailuun osallistuvilla koirilla tulee olla voimassa oleva virallinen silmätarkastus aina kyseessä olevan kilpailuvuoden viimeisenä päivänä (31.12.xxxx). Lausunnon tulee olla terve PEVISA:ssa olevien vaatimusten mukaan.

Anomisohje

Mallilomake anomusta varten löytyy Lomakkeet-sivulta→.

Lähetä pisteidenlaskijalle lista koirasi koko eliniän kaikista Suomessa virallisissa luokissa (ei pentuluokka, match show ym. tuloksia) saavutetuista näyttelytuloksista. Merkitse erityisen tarkasti koirasi saavuttamat CACIB/VARACACIB –tulokset, myös mahdollisen KANS MVA arvon jälkeen saavutetut! Koiran tuloksista lasketaan keskiarvo ja korkeimman keskiarvon omaava koira on voittaja. Kirjaa myös muiden vaatimusten tapahtumapäivät ja tulokset.

Koiran tulokset pisteytetään seuraavasti:

CACIB/VARACACIB = 400
ERI+SA / SERT = 350
ERI (ilman SA:ta) = 325
EH = 300
H = 200
T = 100
HYL/0 = 0

Palkitut

pdfKultaiset Käyttöjalostuspalkinnot
pdfHopeiset Käyttöjalostuspalkinnot
pdfPronssiset Käyttöjalostuspalkinnot

Tarkoitus

Palkinnon tarkoitus on edistää hyvän ulkomuodon omaavien, metsästysominaisuuksiltaankorkealuokkaisten mäyräkoirien jalostustyötä.

Palkinto annetaan koirille, jotka ovatosoittaneet periyttävänsä yllämainittuja ominaisuuksia. Palkinto jaetaan kultaisena, hopeisena tai pronssisena. Koiralle anotaan aina senjälkeläisten saavuttamien tulosten edellyttämää korkeinta mahdollista palkintoa. Koira,joka on aikaisemmin saavuttanut alemman palkinnon, voi myöhemmin saavuttaakorkeamman palkinnon.

Palkinto jaetaan SML – FTK:n vuosikokouksessa koiran omistajan anomuksesta. Anomus on jätettävä määräaikaan mennessä hallitukselle ja siinä on lueteltavapalkintoon oikeuttavat jälkeläiset, niiden suoritukset ja suoritusten päivämäärät.

Palkintoa anovan koiran ja omistajan vaatimukset

Koiran omistajien tulee olla Suomen Mäyräkoiraliitto ry:n jäseniä. Koiran pitää olla Suomen Kennelliiton rekisteröimä mäyräkoira. Vain Suomessa ja Pohjoismaissa saavutetut tulokset hyväksytään. Koiralla, jolle palkintoa haetaan, on oltava näyttelystä vähintään laatuarvosana T (=tyydyttävä).

Pisteitten ansaintataulukko

Pisteiden laskennassa huomioidaan vain koiran ensimmäisen polven jälkeläiset. Kyseisen jälkeläisen tulee olla saanut näyttelyssä vähintään arvosana H (=hyvä). Yksittäisen jälkeläisen maksimipistemäärä on 12 pistettä. Yksittäisen jälkeläisen kohdallahuomioidaan varsinaisista käyttöjalostustuloksista vain yhden koelajin tulokset. Jos koiran pisteisiin tuodaan yksikin sen ulkomainen jälkeläinen, niin koiran jälkeläismäärään lisätään pentueen jälkeläismäärä. Jos pisteisiin ei tarjota ulkomaisiajälkeläisiä, ulkomaisia pentueita ei tarvitse huomioida.

Pistemäärä   LUT   MEJÄ   MÄAJ   LUME   VAHI   VERI   PIKA   Muut
8 A  VOI1   MÄAJ1   LUME1     VERI1    
5 B  VOI2   MÄAJ2     VAHI1   VERI2   PIKA1   
3  C   VOI3 & AVO1   MÄAJ3       VERI3     
1 D  AVOI2 & AVO3             
 Lisäpisteet                Huomioi rajoitukset
1 piste               EH, kts rajoitus 1.
1 piste               ERI ilman SA:ta (2011 lähtien). Kts Rajoitus 1 & 4
1 piste               Hyväksytty LT-tulos. Kts rajoitus 2.
2 pistettä               ERI (31.12.2010 asti). Kts Rajoitus 1 & 4
2 pistettä               ERI+SA (2011 lähtien). Kts Rajoitus 1 & 4
2 pistettä  KVA-L  JVA  KVA-A   KVA-M   KVA-J   KVA-V     
Tulevaisuus               Huomioi rajoitukset
3 pistettä               Uudet kj-lajitulokset. Kts rajoitus 3

 

Rajoitus 1. Näyttelytulos huomioidaan vain, kun se saavutettu koiran ollessa vähintään15 kk vanha ja koira on saanut varsinaisia käyttöjalostuspisteitä vähintään 3p.

Rajoitus 2. Koira saavuttaa hyväksytyn LT-tuloksen, kun loppupisteet ovat vähintään +75ja koira on saanut vähintään +1 terävyydestä, hermorakenteesta, luoksepäästävyydestäja laukauspelottomuudesta. Käyttötulosten pisteiden maksimimäärä on 10p. Luonnetestinlisäpiste voidaan huomioida vain, kun koira ei ole käyttökoemuodon valio.

Rajoitus 3. Säännön voimaantulon jälkeen hyväksytään ne uusien käyttötuloslajientulokset, joista koira saa FI MVA-arvoon tarvittavan koetuloksen yhdellä koesuorituksella.

Rajoitus 4. Näyttelysääntöuudistuksen takia näyttelytulokset 31.12.2010 asti ERI = 2p. Vuoden 2011 alusta ERI ilman SA:ta = 1p. ja ERI+SA=2p.

Koirien tavoitepistemäärä -taulukko

 
 Tavoitepistemäärä   Pronssi   Hopea   Kulta 
 Uros, jälkeläisiä   min 2 eri nartusta   min 3 eri nartusta   min 4 eri nartusta
 Uros, max 36 jälkeläistä 

 36 p

max 6 jälk.

72p

max 12 jälk.

108 p

max 18 jälk.

 Uros, yli 36 jälkeläistä

 1 p per jälk.

max. kts Kaava 1

2 p per jälk.

max. kts Kaava 2

3 p per jälk.

max. kts Kaava 3

 Narttu, jälkeläisiä      min 2 eri urosta
 Narttu, max 18 jälkeläistä 

 18 p

max 3 jälkeläistä

 36 p

max 6 jälkeläistä

 54 p

max 9 jälkeläistä

 Narttu, yli 18 jälkeläistä 

 1 p per jälk

max. kts kaava 1

2 p per jälk

max. kts kaava 2

3 p per jälk

max. kts kaava 3

 

Kun jälkeläisiä on uroksella yli 36 tai nartulla yli 18, lasketaan pisteisiin hyväksiluettavienjälkeläisten enimmäismäärä seuraavasti.

Kaava 1. Pronssiseen palkintoon jaetaan jälkeläisten määrä kuudella (6) ja pyöristetääntulos seuraavaan ylempään kokonaislukuun.

Kaava 2. Hopeiseen palkintoon jaetaan jälkeläisten määrä kolmella (3) ja pyöristetääntulos seuraavaan ylempään kokonaislukuun.

Kaava 3. Kultaiseen palkintoon jaetaan jälkeläisten määrä kahdella (2) ja pyöristetääntulos seuraavaan ylempään kokonaislukuun.Esim. pistevähimmäismäärästä ja jälkeläisten enimmäismäärästä

 

Esim. pistevähimmäismäärästä ja jälkeläisten enimmäismäärästä

   Pronssi   Hopea   Kulta 
 Narttu, 19 jälkeläistä 

 19 x 1p = 19 pistettä

 19/6 = 3,167 => 4 jälk 

 19 x 2p = 38 pistettä 

 19/3 = 6,333 => 7 jälk 

 19 x 3p = 57 pistettä

 19/2 = 9,5 => 10 jälk 

 Uros, 37 jälkeläistä

 37 x 1p = 37 pistettä

 37/6=6,167 => 7 jälk 

 37 x 2p = 74 pistettä

 37/3 = 12,333 => 13 jälk 

 37 x 3p = 111 pistettä

 37/2 = 18,5 => 19 jälk 

 


Anomisohje

Lähetä koirasi tiedot ja lista sen jälkeläisten pisteisiin oikeuttavista tuloksista. Ilmoita tuloksen yhteydessä päivämäärä, paikka ja tuomari. Mikäli haluat hyödyntää muissa Pohjoismaissa saavutettuja tuloksia, lähetä kopio koiran arvostelusta/koepöytäkirjasta/linkki tietokantaan tmv. 

Mallilomake anomusta varten löytyy Lomakkeet-sivulta→.

Kunniapuheenjohtajiksi kutsutut

Timo Hänninen 2021-
Lea Suutari 2020-2021
Krister Mattsson 2017-2019
Jaakko Virintie 2003-2016

Säännöt

Suomen Mäyräkoiraliiton kunniapuheenjohtajaksi liittokokous voi kutsua henkilön, joka erityisen ansiokkaasti, tuloksekkaasti ja pitkäaikaisesti on tukenut liiton tarkoituksen toteutumista. Liitolla voi olla yksi kunniapuheenjohtaja kerrallaan. Esityksen kunniapuheenjohtajan kutsumisesta tekee hallitus. 

Palkitut

pdfMyönnetyt ansiomerkit ja kunniaviirit

Säännöt

 1. Tunnuksena Suomen Mäyräkoiraliitto SML - Finska Taxklubben FTK ry:n hyväksy suoritetusta ansiokkaasta työstä tai liiton päämääriä edistävästä muusta toiminnasta voidaan myöntää Suomen Mäyräkoiraliitto SML - Finska Taxklubben FTK ry:n ansiomerkki, joka on pronssinen, hopeinen tai kultainen.
 2. Pronssinen ansiomerkki voidaan myöntää henkilölle, joka on vähintään viiden (5) viimeisen vuoden ajan ollut liiton jäsen ja on toiminut aktiivisesti lähinnä SML - FTK:n jäsenyhdistyksen piirissä ja sen hyväksi erilaisissa tehtävissä.
 3. Hopeinen ansiomerkki edellyttää vähintään kymmenen (10) vuoden jäsenyyttä SML - FTK:ssa ja ansiokasta toimintaa liiton luottamustehtävissä, jäsen yhdistyksen johtoelimissä tms.
 4. Kultainen ansiomerkki edellyttää vähintään kahdenkymmenen (20) vuoden jäsenyyttä SML - FTK:ssa. Se voidaan myöntää henkilölle, joka on toiminut pitkäaikaisesti ja erityisen ansiokkaasti ja menestyksellisesti liiton päämääriä palvelevissa luottamuselimissä ja -tehtävissä.
 5. Ansiomerkin myöntää liiton hallitus. Esitysoikeus ansiomerkin myöntämiseen on liiton hallituksen jäsenillä ja SML - FTK:n jäsenyhdistysten hallituksilla.
 6. Esityksessä on mainittava henkilön täydellinen nimi, syntymäaika, postiosoite ja ansiot.
 7. Ansiomerkkien jako pyritään suorittamaan juhlallisesti ja mikäli mahdollista liiton yleisen kokouksen tai jäsenyhdistyksen vuosikokouksen yhteydessä.
 8. Ansiomerkkien saajista pidetään SML - FTK:n hallituksen toimesta luetteloa, josta käy ilmi saajan nimi, ansiomerkin laatu ja myöntämispäivä.
 9. Nämä säännöt on vahvistettu Suomen Mäyräkoiraliitto SML - Finska Taxklubben FTK ry:n hallituksen kokouksessa 31.12.2004

Palkitut

pdfKäyttömäyräkoiran urapalkinto - Kaikki palkitut

pdfKäyttömäyräkoiran urapalkinto - palkitut ja muut hakijat 2023
pdfKäyttömäyräkoiran urapalkinto - palkitut ja muut hakijat 2022
pdfKäyttömäyräkoiran urapalkinto - palkitut ja muut hakijat 2021
pdfKäyttömäyräkoiran urapalkinto - palkitut ja muut hakijat 2020
pdfKäyttömäyräkoiran urapalkinto - palkitut ja muut hakijat 2019
pdfKäyttömäyräkoiran urapalkinto - palkitut ja muut hakijat 2018
pdfKäyttömäyräkoiran urapalkinto - palkitut ja muut hakijat 2017

 

Säännöt

Palkinto jaetaan ensimmäisen kerran Suomen Mäyräkoiraliitto ry:n 70-vuotisjuhlavuonna 2017. Palkinto jaetaan normaalikokoisille mäyräkoirille ja kullekin karvanlaadulle jaetaan yksi palkinto. Käyttömäyräkoiran urapalkinnot nro 1 jaetaan vuonna 2017, nro:t 2 vuonna 2018, nro:t 3 vuonna 2019 jne.

Koira voi saada palkinnon vain kerran. Palkintoa voi hakea niin monta kertaa kuin se sääntöjen puitteissa on mahdollista.

Koiralla tulee olla koe- tai näyttelykäynti palkinnon jakoa edeltävältä vuodelta, käynnistä saatavan tuloksen ei kuitenkaan tarvitse olla pisteitä tuottava tulos. Uuden palkinnon ensimmäisenä jakovuonna 2017 riittää kuitenkin, että koiralla on yksi virallinen koe- tai näyttelykäynti vuodelta 2015 tai myöhemmin.

Koiran omistajien tulee olla Suomen Mäyräkoiraliitto ry:n jäseniä. Koiran pitää olla Suomen Kennelliiton rekisteröimä mäyräkoira.

Pisteitä laskettaessa huomioidaan vain Suomessa saavutetut tulokset ja valionarvot koko koiran koeuralta. 

Lajipisteet: Kilpailussa huomioidaan korkeintaan kolme (3) eniten pisteitä tuottavaa koetulosta oheisen taulukon mukaan kustakin koemuodosta, josta koiralla on pisteisiin oikeuttavia tuloksia. Kuitenkin pisteitä pitää kerätä vähintään kolmesta (3) koemuodosta.

Valionarvopisteet: Lisäksi vahvistetuista Suomen käyttökokeiden valionarvoista (KVA-M, KVA-L, KVA-A, KVA-V, JVA, KVA-J) saa kustakin 30 pistettä. Tällöin vastaavasta koemuodosta ei saa lajipisteitä.

Näyttelypisteet: Kilpailussa huomioidaan kaksi parasta näyttely- tai jalostustarkastustulosta oheisen taulukon mukaan. Maksimipisteet näyttelyistä ovat 2*8 p=16 pistettä. Jalostustarkastuksesta saa kuusi (6) pistettä tuloksesta ’hyväksytty’ ja neljä (4) pistettä tuloksesta ’hyväksytty varauksin’.

Luonnetestipisteet: Suoritetusta luonnetestistä tai MH-luonnekuvauksesta saa neljä (4) lisäpistettä.

Maksimipistemäärä kilpailussa on 6*30 + 2*8 + 4 = 200 pistettä. Eniten pisteitä saanut koira voittaa kussakin karvanlaadussa palkinnon. Tasapistetilanteessa voiton vie koira, jolla on pisteitä useammasta eri koemuodosta. Mikäli tämän jälkeenkin useampi koira on tasapisteissä, vanhempi koira voittaa. Päivälleen saman ikäisten koirien tasapistetilanteessa voittaja ratkaistaan arvalla.

 PISTEET   LUME   LUT   MÄAJ   VERI   MEJÄ   VAHI   Näyttely/jalostustarkastus 
10 1 A 1        
9   B   1 VOI1    
8     2     1  SA
7   C   2 VOI2    
6     3        ERI / Hyväksytty
5       3 VOI3    
4   D          EH / Hyväksytty varauksin
3         AVO1    
2         AVO2    H
1   E     AVO3    

 

 

Pienoismäyräkoirien käyttöurapalkinto

Säännöt

Palkinto jaetaan ensimmäisen kerran Suomen Mäyräkoiraliitto ry:n 70-vuotisjuhlavuonna 2017. Palkinto jaetaan kaniini- ja kääpiömäyräkoirille. Palkintoja jaetaan yksi karvanlaadusta riippumatta. Palkinto nro 1 jaetaan vuonna 2017, nro 2 vuonna 2018, nro 3 vuonna 2019 jne.

Koira voi saada palkinnon vain kerran. Palkintoa voi hakea niin monta kertaa kuin se sääntöjen puitteissa on mahdollista.

Koiralla tulee olla koe- tai näyttelykäynti palkinnon jakoa edeltävältä vuodelta, käynnistä saatavan tuloksen ei kuitenkaan tarvitse olla pisteitä tuottava tulos. Uuden palkinnon ensimmäisenä jakovuonna 2017 riittää kuitenkin, että koiralla on yksi virallinen koe- tai näyttelykäynti vuodelta 2015 tai myöhemmin.

Koiran omistajien tulee olla Suomen Mäyräkoiraliitto ry:n jäseniä. Koiran pitää olla Suomen Kennelliiton rekisteröimä mäyräkoira.

Pisteitä laskettaessa huomioidaan vain Suomessa saavutetut tulokset koko koiran koeuralta.

Koepalkintojen lisäksi koira saa lisäpisteitä näyttelystä tai jalostustarkastuksesta saamastaan tuloksesta. Näyttelytuloksista huomioidaan ainoastaan yksi tulos, joka tulee olla saatu yli yhdeksän (9) kuukauden iässä. Jalostustarkastuksesta saa kuusi (6) pistettä tuloksesta ”hyväksytty” ja neljä (4) pistettä tuloksesta ”hyväksytty varauksin".

Kilpailussa huomioidaan koetulokset oheisen taulukon mukaan siten, että pisteitä tulee olla vähintään yhdestä koemuodosta ja kustakin koemuodosta huomioidaan korkeintaan kolme (3) tulosta. Koetulosten lisäksi koira voi saada ylimääräiset kuusi (6) pistettä suoritetusta luonnetestistä ja MH-luonnekuvauksesta.

Tasapistetilanteessa voiton vie koira, jolla on pisteitä useammasta koemuodosta. Mikäli tämän jälkeenkin useampi koira on tasapisteissä, vanhempi koira voittaa. Päivälleen saman ikäisten koirien tasapistetilanteessa voittaja ratkaistaan arvalla.

Maksimipistemäärä kilpailussa on 3*10 (MÄAJ) + 3*9 (MEJÄ) + 2*8 (VAHI) +1*8 (PIKA) + 8 (näyttely/jalostustarkastus) + 6 (luonnetesti/MH-luonnekuvaus) = 95 pistettä.

 

 PISTEET   MÄAJ   MEJÄ   VAHI   PIKA   Näyttely/jalostustarkastus 
10 1        
9 2 VOI1      
8 3   1 1  SA
7   VOI2      
6          ERI / Hyväksytty
5   VOI3      
4          EH / Hyväksytty varauksin
3   AVO1      
2   AVO2      H
1   AVO3      

Suomen Mäyräkoiraliitton Kunniaviiri

Rotujärjestön 30. toimintavuotena 1977 Suomen Mäyräkoiraliitto SML - Finska Taxklubben FTK ry hankki viirin, joka voidaan jakaa tunnustuksena, tervehdyksenä tai onnitteluna seuraavien sääntöjen mukaan:

Säännöt

 1. Kunniaviiri voidaan osoittaa henkilölle tai yhteisölle
 2. Kunniaviirin myöntää SML - FTK:n hallitus
  • SML - FTK:n hallituksen jäsenen tai rekisteröidyn jäsenyhdistyksen hallituksen kirjallisen ja riittävästi perustellun esityksen johdosta.
 3. A. Kunniaviiri voidaan myöntää henkilölle, joka
  1. on ollut vähintään 15 vuoden ajan SML - FTK:n jäsen sekä on osallistunut merkittävällä tavalla SML - FTK:n järjestötyöhän rotujärjestön tai sen jäsenyhdistyksenjohtoelimissä tai luottamustoimissa,
   tai
  2. on suorittanut ansiokkaita tutkimuksia mäyräkoiran jalostuksen hyväksi tai on saavuttanut erinomaisia tuloksia mäyräkoiran kasvattajana riittävän pitkän kasvatustyön aikana,
   tai
  3. on muutoin erittäin merkittävästi tukenut SML - FTK:n toimintaa ja sen tarkoitusperiä.
  B. Kunniaviiri voidaan myöntää yhteisölle
  1. tunnustuksena SML - FTK:n hyväksi tapahtuneesta ansiokkaasta toiminnasta tai SML - FTK:n tai sen jäsenyhdistyksen työn merkittävästä tukemisesta,
  2. tervehdyksenä tai onnitteluna SML - FTK:n hallituksen harkinnan mukaisesti.
 4. Esitykset viirin myöntämisestä on toimitettava SML - FTK:n hallitukselle vuosittain elokuun loppuun mennessä. Viirit jaetaan liiton syyskokouksessa tai hallituksen harkinnan perusteella jonkin muun tapahtuman tai tervehdyskäynnin yhteydessä.
 5. Kunniaviirin arvon säilyttämiseksi noudatettakoon sen myöntämiseen riittävän tarkkaa harkintaa, jota edeltää perusteellinen selvitys kysymykseen liittyvistä näkökohdista.
 6. Nämä säännöt on vahvistettu SML - FTK:n hallituksen kokouksessa 17. päivänä syyskuuta 1977, eikä niitä voi muuttaa kuin yhdistyksen kokouksen päätöksellä.

Palkitut

pdfVuoden Junior Handler - palkitut

Säännöt

Palkinto tullaan jakamaan ensimmäisen kerran vuonna 2008 vuoden 2007 tulosten perusteella.

Tulosten tulee olla saavutettu junior handler -kilpailussa mäyräkoiraa esittämällä kansainvälisissä tai kaikkien rotujen näyttelyissä. Palkintoa tulee hakea kirjallisesti ja se jaetaan samassa tilaisuudessa kuin Vuoden mäyräkoira -arvonimet sekä käyttöjalostuspalkinnot.

Pistetaulukko:

Kansainvälinen näyttely   Kaikkien rotujen näyttely
1. 14 pistettä
2. 10 pistettä
3. 8 pistettä
4. 6 pistettä
5. 4 pistettä
 
1. 12 pistettä
2. 8 pistettä
3. 6 pistettä
4. 4 pistettä
5. 2 pistettä

Lisäpisteitä saa osallistujamäärän mukaan seuraavasti:

yli 10 kilpailijaa +1 piste
yli 20 kilpailijaa +2 pistettä
yli 30 kilpailijaa +3 pistettä
jne.  

Osallistujamäärä tarkoittaa saman ikäluokan (10-13 / 14-17) osallistujien lukumäärää.

Lisäpisteitä saa myös seuraavista saavutuksista:

SM-osakilpailuvoitto +1 piste
Piirinmestaruus +1 piste
Päivän paras (1/1) +1 piste

Anomisohje

Lähetä lista kalenterivuoden aikana mäyräkoiraa esittämällä saavuttamistasi pisteisiin oikeuttavista tuloksista yllämainittuun osoitteeseen.

Palkinto jaetaan pitkäkarvaisille mäyräkoiranartuille ja sen on lahjoittanut 29.10.1984 Zidy Munsterhielm-Ehnberg.

Palkitut

pdfZekiwa Memory of Brandyn jalostuspalkinto - palkitut

Säännöt

 1. Koiran omistajien tulee olla Suomen Mäyräkoiraliitto ry:n jäseniä. Koiran pitää olla Suomen Kennelliiton rekisteröimä mäyräkoira.
 2. Narttu saa kilpailla vähintään kolmella jälkeläisellä, joilla on vuoden aikana alla olevan taulukon mukaan pisteitä antava koetulos ja vähintään erittäin hyvä (1 palkinto) lausunto näyttelystä (JUN, NUO, AVO, KÄY)
 3. Pistetaulukko
Kokeet    
Mäyräkoirien ajokoe   Luolakoirien taipumuskoe
1. palkinto 3 pistettä   A-aste 4 pistettä
2. palkinto 2 pistettä   B-aste 3 pistettä
3. palkinto 1 piste   C-aste 2 pistettä
    D-aste 1 piste
     
Metsästyskoiren jäljestämiskoe   Näyttelyt
VOI1 3 pistettä   CACIB 3 pistettä
VOI2 2 pistettä   Erinomainen 2 pistettä (vanha sertti ja sa)
VOI3 1 piste   Erittäin hyvä 2 piste (laatu 1)
AVO1 2 pistettä    
AVO2 1 piste    

 

Kunkin jälkeläisen kohdalla huomioidaan korkeimman pistemäärän antava koe- ja näyttelytulos.

Jos kahdella tai useammalla palkinnosta kilpailevalla nartulla on sama pistemäärä, kiinnityksen saa se narttu, jonka jälkeläisillä on eniten luolakokeista saatuja pisteitä.

 1. Palkinnon saa omakseen nartun omistaja, jonka nartulla on neljä (4) kiinnitystä vähintään kymmenellä (10) jälkeläisellä.
 2. Nartun omistajan tulee itse anoa palkintoa SML:n hallitukselta tammikuun aikana.
 3. Palkinto jaetaan SML:n vuosikokouksessa.
 4. Sen lisäksi mitä näissä säännöissä on määrätty, SML:n hallituksella on lopullinen päätäntävalta palkinnon jakoon liittyvissä asioissa.
 5. Nartun omistaja kaiverruttaa palkintoon omalla kustannuksellaan vuosiluvun, koiran nimen ja rekisterinumeron.

Anomisohje

Lähetä koirasi tiedot ja lista sen jälkeläisten pisteisiin oikeuttavista tuloksista. Ilmoita tuloksen yhteydessä päivämäärä, paikka ja tuomari.

Palkitut

Tähtiajuri säännöt

Tähtiajurin arvo myönnetään koiralle, joka on ajanut kolmella eri ajoeläimellä MÄAJ-1 palkinnon, joista vähintään yksi tulos on sulalta keliltä ja yksi lumikeliltä. Yhden tuloksen tulee olla kunniapalkinnon arvoinen. Tuloksiksi hyväksytään ainoastaan ne tulokset, joissa kokeen ajoeläin on nähty. Ennen Tähtiajurin arvon myöntämistä koiralla tulee olla FIN KVA-A titteli myönnettynä.

Tuloksissa huomioidaan Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa saavutetut tulokset.

Tähtiajurin arvosta ei tule merkintää koiran rekisterikirjaan. Koiran omistaja lähettää ajotoimikunnan nimeämälle henkilölle vapaamuotoisenhakemuksen Tähtiajurin arvosta, ja liittää mukaan kopiot koiran Tähtiajurin arvoon oikeuttavista koirakohtaisista pöytäkirjoista. Mäyräkoiraliiton hallitus hyväksyy Tähtiajurin arvot.

Tähtiajurin arvot myönnetään kerran vuodessa, ajokauden jälkeen. Tuloksissa huomioidaan 2002 vuonna voimaan tulleilla ja sen jälkeisillä säännöillä ajetut tulokset (2003 vuonna tuli peura sallituksi ajoeläimeksi). Tähtiajurin arvoa anottaessa koiran on oltava elossa.

Koiran omistajien tulee olla Suomen Mäyräkoiraliitto ry:n jäseniä. Koiran pitää olla Suomen Kennelliiton rekisteröimä mäyräkoira.