Mayrakoiraliitto.fi käyttää evästeitä parantaakseen sivun käyttökokemusta. Hyväksyt evästeiden käytön jatkamalla sivun selaamista.

Tulosta

Harkitsetko mäyräkoiran hankintaa? Etsitkö uutta perheenjäsentä tai mukavaa metsästyskaveria?

Mäyräkoiraliiton pentuvälityksen listoista löydät tiedot välitykseen ilmoitetuista pentueista, astutuksista roduittain sekä tiedot aikuisista kotia vaihtavista mäyräkoirista.

Pentuvälitys on kolmiosainen: syntyneet pentueet roduittain, tulevat pentueet sekä aikuiset kotia vaihtavat koirat. Taulukon tiedoista selviää mm. vanhempien koe- ja näyttelytulokset sekä mahdollinen selkäkuvaustulos. Tietojen havainnollistamiseksi koirien taustat on myös värjätty:
Koiran nimen linkistä painamalla pääsee Kennelliiton koiranettiin, mistä löytyvät lisäksi myös muut terveystarkastukset ja sukutaulu. Pentuvälityksessä olevat pentueet täyttävät Mäyräkoiraliiton asettamat peruskriteerit. Kasvattaja vastaa myymiensä pentujen vioista sekä sairauksista ja kertoo ostajalle kaiken tiedossaan olevan sekä vastaa ostajan kysymyksiin. Kasvattaja vastaa ilmoittamiensa lisätietojen oikeellisuudesta. 

Kysymyksiä mäyräkoirasta rotuna voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Älä osta paperitonta pentuaMyytävät pennut, tulevat pentueet sekä uutta kotia etsivät aikuiset koirat löydät pentuvälityksen pentuelistoilta:

Pennuiksi katsotaan alle 9kk ikäiset koirat. Sitä vanhemmat koirat sekä kasvattajienmyymättömät yli 9 kk ikäiset koirat löytyvät aikuisten kotia vaihtavien koirien listalta.

Pentuiden ilmoittaminen pentuvälitykseen

Voit täyttää ja lähettää ilmoituslomakeen Mäyräkoiraliiton kotisivuilla käyttäen pentuvälityksen Web-lomakkeita tai voit täyttää ladattava pentueilmoituslomakkeen ja lähettää sen Pentuvälitykseen alla olevaan osoitteeseen.  Ilmoituksen mukana, riippumatta lähetystavasta, on seurattava kuitti pentuvälityspalvelun maksusta tai sen kopio. Ladattavan ilmoituksen voi toimittaa myös sähköpostitse allamainittuun sähköpostiosoitteeseen. Sähköpostissa tulee näkyä kaikki samat tiedot, mitä lomakkeessa kysytään.

HUOM! Mikäli kyseessä on ulkomainen koira, tulee ilmoituksen mukaan liittää kopiot sukutaulusta sekä mahdollisista tuloksista. Myös sellaisista tuloksista, jotka eivät näy Koiranetissä, tulee toimittaa kopio ilmoituksen liitteenä. 

Tili, jolle maksu suoritetaan on FI27 8000 1200 0572 15. Suorita maksu ennen kuin lähetät ilmoituksen.

Pentuvälityksen Web-lomakkeet:

webform 20x20Astutusilmoitus lomake
webform 20x20Pentuvälitys lomake
webform 20x20Kotiavaihtava lomake

Ladattavat lomakkeet pentuvälitystä ja tulevia pentueet varten:

pdfAstutusilmoitus lomake
pdfPentuvälitys lomake
pdfKotiavaihtava lomake 
pdfAnmälan av betäckning till valpförmedlingen
pdfAnmälan av valpkull till valpförmedlingen

Kasvattajien yhteydenotot

Lyhytkarvaiset sekä pitkäkarvaiset mäyräkoirat sekä kaikki postitse tulevat ilmoitukset:     Karkeakarvaiset mäyräkoirat, sähköisesti toimitettavat ilmoitukset:  

Anu Snellman

Satukaari 10
15550 Nastola
040-5448 559 (iltaisin)
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Heidi Hihnala

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Pentuvälitystä päivitetään noin kerran viikossa. Jotta kasvattaja varmistaa nopeimmin pentueensa näkymisen listalla, on kaikkien lomakkeessa olevien tietojen oltava täytettyinä ja oikein. Mikäli tiedot toimitetaan sähköpostitse, on viestistä löydyttävä kaikki samat tiedot, mitä lomakkeessa kysytään.

 

Pentuvälityksen hinnat

Yhdistelmä on näkyvillä maksetun ajan siitä hetkestä eteenpäin, kun yhdistelmä on laitettu näkyviin liiton sivuille.

Pentuvälitykseen sekä tulevat pentueet palveluun pääsevät ilmaiseksi pentueet, jotka ovat syntyneet yhdistelmästä, jossa molemmat pentueen vanhemmista on selkäkuvattu. Tämä on osa SML:n terveystutkimuksiin suunnattua tukea, jolla pyritään kannustamaan kasvattajia kuvaamaan jalostukseen käytettäviä koiria. Aikuiset koirat, jotka on selkäkuvattu, välitetään myös ilmaiseksi.

Listalle pääsevät ilmaiseksi myös pentueet, joiden molemmilla vanhemmilla on käyttökoetulos (koetulos on vähintään Suomen tai kansainvälisen muotovalion arvoon vaadittava koetulos tai koetulokset) eli käytännössä vähintään seuraavat:
- MEJÄ AVO3
- VAHI1
- MÄAJ3
- VERI3
- PIKA1
- LUME1
- LUTD

Kasvattajien tulee päivittää pentueensa tilannetta kuukausittain ja viimeistään tilannepäivitys on annettava pentujen täytettyä 8 vk. Mikäli tilannepäivitystä ei tuolloin tule, katsotaan pentueen kaikki pennut myydyksi ja pentue poistetaan palvelusta.

Tulevat pentueet -palvelu

Kasvattaja voi ilmoittaa odotettavissa olevan pentueen Tulevat Pentueet -palveluun. Synnytyksen jälkeen tulee antaa ilmoitus tilanteesta ja kasvattajan halutessa pentue ilmoitetaan perinteiseen pentuvälitykseen. Mikäli ilmoitusta ei tule ajankohdan täytyttyä, ilmoitus poistetaan astutukset- palvelusta. Kasvattaja saa ilmoittaa astutuksesta vasta astutuksen tapahduttua.

Aikuiset kotia vaihtavat

Aikuiset kotia vaihtavat -lista on tarkoitettu jostain syystä uutta kotia etsiville mäyräkoirille sekä kasvattajien myymättömille yli 9 kuukauden ikäisille koirille.

Koirien on oltava rekisteröityjä ja myyjän/kasvattajan liiton jäsen. Myyjä vastaa siitä, että koira on rokotettu Kennelliiton rokotusmääräysten mukaisesti ja hän sitoutuu luovuttamaan rekisteri- ja rokotustodistukset ostajalle.

Kasvatin myyntitilanteesta on annettava tilannekatsaus kuukausittain ja kun kasvatti on myyty, tulee siitä heti ilmoittaa. Mikäli tilannepäivityksiä ei tule, katsotaan kasvatti myydyksi 3 kk listalla olon jälkeen.

 

Ohjeita kasvattajalle

Pentulistalle pääsyn vaatimukset. Ehtojen tulee olla täyttyneet ennen astutusta.

Samat määräykset koskevat Tulevat pentueet-palvelua

 

Pentuilmoituksen jättäjä vastaa tietojen oikeellisuudesta.