1.11.2010 alkaen jalostusuroslistoilla näkyvät ne koirat, jotka koiran omistaja itse listalle ilmoittaa ja jotka ovat käytettävissä jalostukseen, ja joiden omistajien yhteystiedot ovat jalostustoimikunnan käytettävissä. Listan uusimisesta on ilmoitettu Mäyräkoiramme -lehden numerossa 3/10.

Tulosten päivitys listalle tapahtuu omistajan ilmoituksen perusteella (esim. sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.). Terveystarkastusten vanhentuessa omistajan tulee tutkituttaa koiransa uudelleen ja ilmoittaa tulokset jalostustoimikunnalle. Ilmoitettaessa sekä terveys- että koe- ja näyttelytulosten tulee olla näkyvillä KoiraNetissä tai niistä tulee toimittaa jalostustoimikunnalle kopio. Myös ulkomaisista koe- ja näyttelytuloksista toimitetaan kopio jalostustoimikunnalle.

Koiran omistaja voi myös halutessaan lähettää koiransa kuvan julkaistavaksi listalla. Kuvan ottajan lupa tarvitaan kuvan julkaisuun, ja koiran omistaja on vastuussa kyseisen luvan hankkimisesta ennen kuin lähettää kuvan julkaistavaksi.

Uroksen omistajan tulee olla Mäyräkoiraliiton jäsen.

Jalostusurokset

Listoilla näkyvät ne koirat, jotka koiran omistaja itse listalle ilmoittaa ja jotka ovat käytettävissä jalostukseen. Tulosten päivittyminen listalle tapahtuu omistajan ilmoituksen perusteella. Terveystarkastusten vanhentuessa omistajan tulee tutkituttaa koira uudelleen ja ilmoittaa tulokset jalostustoimikunnalle. Muussa tapauksessa koira poistetaan listalta.

Selkäkuvaustulosten kohdalla numero K:n perässä on kalkkeutumien määrä. Jos numeron perässä on +, on koiralla myöskin muuta huomautettavaa selässä, esim. yhteenkasvaneita nikamia. # –merkki kertoo koiran olevan kuvattu liian nuorena tai liian vanhana.

Uroksen kohdalle on merkitty sen paras näyttelytulos. Jos uros on muotovalio, se on merkitty esim. FI MVA tai C.I.B

Koekäynnit on merkitty seuraavasti:

LUT: paras tulos.

 • MEJÄ: samoin kuin LUT
 • MÄAJ: samoin kuin LUT
 • LUME: samoin kuin LUT
 • VAHI: samoin kuin LUT
 • VERI: samoin kuin LUT
 • PIKA: samoin kuin LUT 
Listalta löytyvät ne urokset, jotka täyttävät seuraavat vaatimukset:
 • uros on yli 24 kk vanha
 • uroksen kokonaisjälkeläismäärä ei ylitä JTO:ssa määriteltyjä jälkeläisten enimmäismääriä (pitkäkarvainen kääpiömäyräkoira ja pitkäkarvainen kaniinimäyräkoira: 51 pentua / pitkäkarvainen mäyräkoira: 44 / Lyhytkarvainen kääpiömäyräkoira ja lyhytkarvainen kaniinimäyräkoira: 27 / lyhytkarvainen mäyräkoira: 66 / karkeakarvainen kääpiömäyräkoira ja karkeakarvainen kaniinimäyräkoira: 41 / karkeakarvainen mäyräkoira: 98)
 • uroksella on vähintään 12 kk vanhana saatu silmätarkastustulos, joka ei ole kahta vuotta vanhempi. Alle vuoden vanhana saatu tulos on voimassa vuoden.
 • kääpiö- ja kaniinimäyräkoirilla tulee lisäksi olla vähintään 12 kk vanhana saatu polvitarkastuslausunto, mutta jos koira tutkitaan ennen kuin se täyttää kolme vuotta, täytyy polvet tutkituttaa uudestaan kahden vuoden kuluttua, mikäli tutkimustulos halutaan pitää voimassa.  Mikäli koira on ensimmäisellä tutkimushetkellä täyttänyt kolme vuotta, ei tutkimusta tarvitse uusia.
 • uroksella tulee olla näyttelystä vähintään laatuluokan maininta hyvä, joka on saatu vähintään 15 kk ikäisenä. Jos koira on saanut näyttelystä HYL-tuloksen luonteen vuoksi 1.1.2011 jälkeen (merkintä arvostelulomakkeessa kohdassa vihainen/pelokas), se pääsee listalle, mutta hylkäyksen syy mainitaan koiran kohdalla
 • normaalikokoisilta mäyräkoirilta vaaditaan myös käyttötulos
 • näyttely- ja käyttötulokset voivat olla Suomesta tai ulkomailta. Ulkomaisista tuloksista on toimitettava kopio/skannaus jalostustoimikunnan sihteerille (koepöytäkirja, CACIB-vahvistus, näyttelyarvostelu)
 • mahdollinen jalostustarkastustulos on oltava hyväksytty tai hyväksytty varauksin (korvaa näyttelytuloksen)
 • yksilön oma sukusiitosprosentti ei saa ylittää 12,5% raja-arvoa (viiden sukupolven mukaan laskettuna) 
 • koiran omistaja antaa luvan koiran asuinpaikan julkaisemiseen listalla

Jalostusuroslista

pdfPK_pienoismäyräkoirat 18.1.2015.pdf18.01.2015

pdfPK_mäyräkoirat_19.12.2014.pdf19.12.2014

pdfLK_pienoismäyräkoirat_11.12.2014.pdf19.12.2014

pdfLK_mäyräkoirat_25.1.2015.pdf25.01.2015

pdfKK_pienoismäyräkoirat_15.12.2014.pdf19.12.2014

pdfKK_mäyräkoirat_30.1.2015.pdf30.01.2015