Ylituomari

Ylituomarin tervehdys

Kiitän koetoimikuntaa ylituomarikutsusta Lopella järjestettävään mäyräkoirien SM ajokokeeseen.

Olen Jouni Vestu ja tulen Nakkilan kirkon vaiheilta. Ajavaan mäyräkoiraan tutustuin vuonna -82, jolloin ensimmäinen ruotsintuontimäyräkoira tuli perheeseen. Siitä lähtien ne ovat kuuluneet olennaisesti perheeseemme; niin metsästyksen, harrastustoiminnan kuin seurakoiraominaisuuksien vuoksi.

Näin Suomi 100 -juhlavuotena voimme todeta, että rotumme ajokokeilla on jo pitkät perinteet; ensimmäiset ajokoesäännöt astuivat voimaan jo 60-luvun alussa. Mäyräkoiran käyttö ajometsästyksessä muuttui merkittävästi vuonna 1993, metsästyslain muutoksen vuoksi. Pienen ajavan koiran käyttö tuli sallituksi hirvieläimen metsästyksessä.

Suuret kiitokset koko organisaatiolle, jota ilman tällaisen kokeen järjestäminen ei olisi mahdollista. Talkooväki mahdollistaa kokeen onnistumisen etukäteen tekemällään työllä, sekä vielä varsinaisena koepäivänä. Kiitokset kuuluvat myös maanomistajille ja metsästysseuroille, jotka ovat luovuttaneet maastojaan kokeen käyttöön.

Me kaikki, jotka pääsemme osallistumaan kokeeseen kilpailijoina, tuomareina, toimihenkilöinä tai yleisönä, tehkäämme kokeesta meille kaikille arvokas tapahtuma.

Onnea ja menestystä harrastuksemme tärkeimpään päivään!

Lopella tavataan

Jouni Vestu