Tuleva koekausi tuo mukanaan uudistuksia mäyräkoirien ajokokeisiin. Koronaviruksen viivästyttämän paikanninlaitteen käyttämisen sallimisen lisäksi muutoksia on tullut MÄAJ-SM järjestämisohjeisiin, sekä SM-kokeen lohkovalintakokeen järjestämiseen. Muutoksia tai lisäohjeita tulee myös koko kauden kokeen järjestämiseen, koepöytäkirjojen toimittamiseen, sekä tähtiajurisääntöihin.

MÄAJ kokokauden kokeiden tallennus on myös mahdollista tehdä sähköisesti Omakoiran kautta. Ylituomari itse syöttää kokeen omakoiran kautta ja tämän jälkeen myös hyväksyy kokeen. Kokeen koe- ja koirakohtaisesta pöytäkirjasta toimitetaan joko kopiot scannattuna tai valokuvana osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Paperiset versiot koe- ja koirakohtaisista pöytäkirjoista toimitetaan koko nippuna osoitteeseen: Showlink Oy PL 20, 79101 LEPPÄVIRTA

MÄAJ FM 2020 logo 2 rader

Ilmoittautumisaika: 19.10.2020 mennessä / Anmälningstid: senast 19.10.2020

Suomen Mäyräkoiraliitto järjestää MÄAJ-Ylituomari koulutuksen kesällä 2021. Ennen kurssia järjestetään erillinen karsintatilaisuus.

Hakemukset liitteineen lähetään 30.4.2021 mennessä osoitteella Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai postitse Kari Uotila Kuljuntie 3, 91950 Temmes

Hakemukseen liitettävä kopiot sinisestä kortista, ylituomari 1 kurssin suorituksesta, yt-harjoitteluista, puolloista, koetoimitsijakortista, metsästyskortista ja palkintotuomarikortin molemmista puolista

Suomen Mäyräkoiraliitto ry:n esityksestä MÄAJ kokeisiin voi koira osallistua ilman näyttelytulosta ajalla 20.8.2020-28.2.2021.

MÄAJ- sääntökirjasta on ilmestynyt uusi painos v. 2017 ja siinä on muutamia kohtia hieman erilailla kirjoitettuna kuin aiemmassa versiossa.
Säännöt eivät kuitenkaan ole muuttuneet ja palkintotuomarivaatimukset ovat edelleen samat, vaikka asia uudessa painoksessa on erilailla. Asiasta on myös informoitu Suomen Kennelliittoa.

Vuoden 2017 Mäyräkoirien SM ajokokeet järjestettiin 10.-11.11. 2017 Lopella. Keskuspaikkana toimi Räyskälän Ilmailukeskus. Koemaastot sijaitsivat Lopella, Riihimäellä, Janakkalassa, Somerolla ja Urjalassa. Yleisin ajoelän maastoissa oli tänä vuonna valkohäntäpeura. Käytännön järjestelyistä vastasivat Helsingin Seudun Mäyräkoirakerho, Kanta-Hämeen Mäyräkoirakerho, Keski-Uudenmaan Mäyräkoirat sekä Länsi-Uudenmaan Mäyräkoirat. Kokeeseen osallistuvien koirien määrä kasvoi viimevuoden yhdestätoista kahteentoista.

2017 Pohjoismainen mäyräkoirien ajomaaottelu (PM) käytiin 12.-13.11.  Ruotsin Skarassa. Kokeen järjestelyistä vastasi paikallinen Skaraborgs Taxklubb (http://www.skaraborgstaxklubb.se/). Kokeeseen osallistui kolme koiraa jokaisesta maasta (Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska), jotka oli aiemmin karsittu kunkin maan mestaruuskilpailuiden tulosten perusteella sekä edellisen vuoden mestari ruotsalainen Wahlbergets Orvar (om. Göran Mejsjö). Kokeen keskuspaikkana toimi Brunsbo Gästgifveri.

Suomen Kennelliiton koe- ja kilpailutoimikunta on 15.2.2017 pidetyssä kokouksessaan hyväksynyt Suomen Mäyräkoiraliiton esityksen mäyräkoirien ajokokeiden ns. koko koekauden kestävästä MÄAJ-kokeesta ja sen järjestämisohjeesta. Järjestämisohje tulee voimaan 1.8.2017 alkaen.

Muutos tarkoittaa sitä, ettei kahden viikon (2 vk) ajokokeita enää järjestetä, eikä niitä myöskään voi enää anoa Kennelpiireiltä.

Mikäli kahden viikon kokeita on ehditty jo anomaan 1.8. alkavalle koekaudelle, on syytä olla yhteydessä siihen Kennelpiiriin kenen alueelle koe on anottu.

Ohessa ovat Kennelliiton vahvistama pdfKoekauden kestävä mäyräkoirien ajokokeen järjestämisohje sekä pdfOhjeita koskien koko koekauden mäyräkoirien ajokokeita (MÄAJ)

Lisätietoja antavat:

Ajotoimikunnan koulutusvastaava Mikko Lappalainen p. 044 269 0866
Ajotoimikunnan puheenjohtaja Lauri Ohrankämmen p. 044 574 2254

Hyvinkää, Solttila 9.8.2016 klo 18 -

Sauvo 12.8. Klo 18

Rovaniemi 3.9.2016

Seinäjoki 14.9.2016 (kennelpiirin toimisto)

Iitti 17.8

Raaseborg 25.8 (Ruotsiksi)