Mayrakoiraliitto.fi käyttää evästeitä parantaakseen sivun käyttökokemusta. Hyväksyt evästeiden käytön jatkamalla sivun selaamista.

❗️❗️Mäyräkoiran omistaja tai kasvattaja! ❗️❗️
❓ Näyttävätkö koirasi tai kasvattisi takajalat tältä? ❓

thumb pesvarus kuva1 thumb pesvarus kuva2

Kyseessä voi olla pes varus -niminen vaiva, jossa toinen tai molemmat takajalat käyristyvät eri asteisesti kasvuhäiriön seurauksena. Pes varus ei näy luovutusikäisessä pennussa, se tulee esiin noin viiden kuukauden iässä. Aiheesta on juttua Mäyräkoiramme-lehden numerossa 4/20, siitä on kerrottu lehdessä myös vuonna 2019. Kasvuhäiriö liittyy kondrodystrofisuuteen eli lyhytjalkaisuuteen, on perinnöllinen ja sitä esiintyy kaikissa mäyräkoiraroduissa. Jalostustoimikunnan tietoon on tullut tapauksia erityisesti lyhytkarvaisista, ajavataustaisista koirista.

Jos epäilet, että koirasi takajaloissa on jotain normaalista poikkeavaa, voit myös olla yhteydessä mahdollisen diagnoosin selvittämiseksi. Olemme käynnistämässä kartoitustyötä mahdollisen geenitutkimuksen käynnistämiseksi. Tätä tarkoitusta varten pyydämme tietoa sairaista koirista (rekisterinumero, nimi, omistajan yhteystiedot lisätietojen kysymistä varten). Tiedot pyydämme lähettämään osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Tiedot käsitellään luottamuksellisesti eikä niitä luovuteta ulkopuolisille, ellet erikseen anna lupaa tietojen julkaisuun. Tietoja toivotaan kaikista mäyräkoiraroduista.

Jalostustoimikunta kiittää avustasi rotumme terveyden edistämisessä!

Kuvat: Jenni Luukkonen