Mayrakoiraliitto.fi käyttää evästeitä parantaakseen sivun käyttökokemusta. Hyväksyt evästeiden käytön jatkamalla sivun selaamista.

UUDET KÄÄPIÖ- JA KANIINIMÄYRÄKOIRIEN KÄYTTÖTAIPUMUSKOKEEN (PIKA) SÄÄNNÖT ja OHJEET VOIMAAN 1.6.2018 alkaen

PIKA sääntöjä koskeva sääntömuutosesitys hyväksyttiin Suomen Mäyräkoiraliiton syysliittokokouksessa 18.11.2017 ja Suomen Kennelliiton valtuusto hyväksyi 27.5.2018 pidetyssä kokouksessaan Suomen Mäyräkoiraliiton esittämät säännöt. Kokeen ohjeet on hyväksytty Kennelliiton koe- ja kilpailutoimikunnassa 28.2.2018. Säännöt astuvat voimaan 1.6.2018 alkaen. 

 

Sääntöjen suurimmat muutokset koskevat seuraavia asioita / kohtia:

  • kokeisiin saavat osallistua myös kiimaiset nartut, säännöissä kuvatuin ehdoin
  • äitiyslomalaisten karenssiaika muuttui Kennelliiton uuden suosituksen mukaiseksi
  • jälkiosuuden suoritusaika on uusien sääntöjen mukaan 15 minuuttia
  • hyväksytty jälkiosuus suoritetaan suoritusajassa ja se on hukaton. Yksi hukka tai suoritusajan ylitys johtaa jälkiosuuden hylkäämiseen
  • laukauksensieto testin toteutustapa jäljellä muuttuu

 

Lisäksi sääntöihin ja ohjeisiin on tullut tarkennuksia mm. riistan kokoon ja muotoon liittyen, sekä kolotyöskentely osaan.

Kokeet tilataan jatkossakin suoraan kokeen ylituomareilta ja heidän kauttaan voi tiedustella myös harjoitusmahdollisuuksia. Omat kerhot auttavat ja neuvovat myös eteenpäin asiassa.

Ylituomarit löytyvät Kennelliiton ylituomarihausta https://www.kennelliitto.fi/yhteystiedot/ylituomarit ja sieltä valitsemalla koelajin.

 

pdfUudet PIKA säännöt ja ohjeet, voimassa 1.6.2018