Mayrakoiraliitto.fi käyttää evästeitä parantaakseen sivun käyttökokemusta. Hyväksyt evästeiden käytön jatkamalla sivun selaamista.

Liiton jäsenrekisteripalvelu on otettu käyttöön lokakuussa 2016 ja ajettu sisään loppuvuoden 2016 aikana. Jäseniä kehotetaan kirjautumaan palveluun ja perehtymään sen käyttöön.

Jokainen Mäyräkoiraliiton jäsen on palvelussa liitetty omaan paikalliskerhoonsa. Kirjautuessaan palveluun jäsen päätyy oman kerhonsa näkymään. Paikalliskerhon näkymän ylläpidosta ja tiedoista vastaa paikalliskerho. Sivustolla olevat omat yhteystietosi näkyvät samalla tavalla Mäyräkoiraliiton jäsensihteerille kuin myös oman paikalliskerhon sihteerille. Eli niin liitolta tuleva posti (Mäyräkoiramme-lehti, jäsenlaskut) kuin myös paikalliskerhon toimittama posti käyttävät samoja yhteystietoja.

Palvelun kautta jäsenet pääsevät tarkastamaan omat yhteystietonsa milloin tahansa sekä päivittämään niitä tarpeen mukaan. Osoitteenmuutokset ym. tiedoissa tapahtuvat muutokset tehdään siis tämän ohjelman kautta eikä enää liiton jäsensihteerin kautta. Tarvittaessa apua tietenkin löytyy niin liiton jäsensihteeriltä kuin myös oman kerhon yhteyshenkilöiltä.

Omien yhteystietojen lisäksi palvelun kautta pääsee tarkistamaan oman jäsenmaksunsa tilanteen, eli onko lasku muistettu maksaa vai ei. Mikäli lasku on kadonnut, voi järjestelmän kautta tulostaa uuden kadonneen tilalle.

Kerhojen järjestämiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin pystyy myös ilmoittautumaan palvelun kautta, mikäli paikalliskerho käyttää palvelun tarjoamaa ilmoittautumispalvelua. Kerhojen julkaisemat omat jäsenlehdet ilmestyvät ja toimitetaan kerhojen ilmoittamalla tavalla sähköisessä muodossa tai paperipostina.

PALVELUN KÄYTÖN ALOITTAMIEN

Aloita jäsenpalvelun käyttäminen avaamalla selainohjelma ja avaamalla kirjautumissivu osoitteessa jasentieto.mayrakoiraliitto.fi. Palveluun voi kirjautua myös liiton kotisivujen etusivulta kohdasta ’Kirjaudu sisään’.

SISÄÄNKIRJAUTUMINEN

Kirjaudu sisään käyttäjätunnuksellasi, joka on jäsenrekisteriin tallennettu sähköpostiosoitteesi tai vaihtoehtoisesti kirjoittamalla tunnukseksi ’Etunimet Sukunimi’.
Esimerkkinä
käyttäjätunnus: matti.meikalainen(a)gmail.com tai Matti Meikäläinen
salasana: automaattisesti luotu salasana tai itse vaihtamasi salasana

Sähköpostiosoitteen käyttäminen edellyttää, että olet ilmoittanut sen Mäyräkoiraliitolle rekisteröitymisen yhteydessä.
Kun pääset palveluun sisään, voit käydä muuttamassa salasanasi Omat tiedot sivulta – Henkilötiedot - Vaihda salasana. Uuden salasanan saa helposti tilattua unohtuneen tilalle, mikäli tiedoissa on oikea sähköpostiosoite tallennettuna. Uusi salasana tilataan kirjautumissivun linkin kautta ja se tulee sähköpostiisi.

 hoika etusivuKuva 1: Esimerkkinäkymä etusivusta, vasemmalla päävalikko

 

hoika roolin vaihtoKuva 2: Roolin vaihto paikalliskerhotason ja liittotason välillä 

 

hoika omat tiedot 2Kuva 3: Omat tiedot -näkymä

Omien tietojesi alta löydät myös jäsenlaskutietosi kohdasta Laskut. Laskut-välilehdellä voit tarkastella kaikkia rekisteröitymisesi jälkeen luotuja laskuja (v. 2016 ->). Laskun tila muuttuu maksetuksi, kun Mäyräkoiraliiton jäsensihteeri tai paikalliskerhon edustaja kerhon omissa laskuissa on kuitannut ko. laskun maksetuksi. Maksutiedot kirjautuvat viitenumeron perusteella, joten oikean viitenumeron käyttäminen laskuja maksaessa on tärkeää. Näytä laskun tiedot-ikonista (silmän kuva) lasku avautuu uuteen ikkunaan, josta sen voi myös tulostaa.

Liittotasolla luodut laskut, kuten jäsenmaksulaskut, löytyvät vaihtamalla roolia paikalliskerhotasosta Suomen Mäyräkoiraliittoon (ks. kuva 2).

hoika laskutKuva 4: Esimerkkinäkymä laskut-näkymästä, jossa on muodostunut lasku

Osallistumiset-välilehdellä näet erittelyn eri tapahtumista tai tilaisuuksista, joihin olet osallistunut tai ilmoittautunut, mikäli kerhosi järjestää tapahtumia, joiden ilmoittautuminen kulkee palvelun kautta. Vaihtamalla rooli Suomen Mäyräkoiraliittoon näet tässä näkymässä kaikki jäsenmaksukautesi (ks. kuva 2).
Etuudet-välilehdellä voit tarkastella voimassa olevia etuuksiasi, jos paikalliskerhosi on ottanut sellaisia käyttöön. Voimassa olevat etuudet vähennetään tapahtumien ilmoittautumisen yhteydessä automaattisesti maksullisen tapahtuman laskun loppusummasta.
Ilmoittautuminen -sivulla pääset ilmoittautumaan oman kerhosi järjestämiin tapahtumiin, mikäli kerhosi käyttää sivun palvelua. Sivun alta löydät myös tilanteen mukaan tiedot liiton järjestämistä tapahtumista, joihin ilmoittautuminen tapahtuu kyseisen sivun kautta.
Ilmoittautuminen -sivulla ovat myös lomakkeet mm. pentuejäsenen ilmoittamista varten (kasvattajille), paikalliskerhon vaihtopyyntöä sekä eroilmoituksen tekemistä varten.

hoika ilmotKuva 5: Ilmoittautumissivun näkymä

Ilmoittautuminen tapahtuu klikkaamalla tapahtuman aktiivista linkkiä Ilmoittaudu. Ilmoittautuminen avautuu pääasiassa omaan ikkunaansa, riippuen hieman tapahtuman luonteesta. Seuraa sivuston antamia ohjeita ilmoittautumisen aikana. Omat lähetetyt ilmoittautumiset ja lomakkeet löytyvät Omat tiedot -sivulta Osallistumiset -välilehdeltä.

hoika ilmolomakeKuva 6: Esimerkkinäkymä tapahtuman ilmoittautumislomakkeesta

Mikäli tapahtuma on maksullinen, saat ilmoittautumisvahvistuksen lisäksi erillisessä viestissä tulevan tapahtuman laskun. Tapahtumaan ilmoittautuminen vahvistuu vasta laskun maksun jälkeen.
Lasku löytyy myös Omat tiedot -sivulta, Laskut -välilehdeltä (ks. kuva 3).

UUSIEN JÄSENTEN LIITTYMINEN

Uudet jäsenet pääsevät liittymään liittoon Mäyräkoiraliiton internet-sivujen kautta. Liity jäseneksi-sivustolla uusi jäsen voi valita suoraan minkä paikalliskerhon joukkoon hän haluaisi kuulua valitsemalla sivustolla kyseisen kerhon. Rekisteröitymissivulla kirjataan lomakkeen pyytämät tiedot ja lähetetään lomake. Mikäli et tiedä, mikä olisi lähin paikalliskerhosi, voi kohdan jättää tyhjäksi. Mäyräkoiraliiton jäsensihteeri sijoittaa sitten henkilön annetun osoitteen perusteella lähimpään paikalliskerhoon. Huomioittehan, että jäsenyys astuu voimaan vasta, kun jäsenmaksu on maksettu ja Mäyräkoiraliiton hallitus sekä paikalliskerhon hallitus on vahvistanut henkilön jäsenyyden.

PALVELUUN LIITTYVÄ NEUVONTA

Palveluun liittyvissä teknillisissä, päivittäiseen käyttöön sekä kirjautumisiin liittyvissä ongelmissa auttaa ensisijaisesti liiton jäsensihteeri, johon voi olla yhteydessä sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Mäyräkoiraliiton jäsenyyteen liittyvissä kysymyksissä auttaa liiton jäsensihteeri ja omaan paikalliskerhoon liittyvissä asioissa auttaa kerhosi oma yhteyshenkilö.