Mayrakoiraliitto.fi käyttää evästeitä parantaakseen sivun käyttökokemusta. Hyväksyt evästeiden käytön jatkamalla sivun selaamista.

SUOMEN MÄYRÄKOIRALIITTO SML - FINSKA TAXKLUBBEN FTK RY

 

LIITTOKOKOUS - FÖRBUNDSMÖTE 2023

Sunnuntai 2.4.2023 klo 12.00, Turenki

 

Suomen Mäyräkoiraliitto on tukenut mäyräkoirien selkäterveyden edistämistä maksamalla virallisen selkäkuvauksen lausuntopalkkion.

Kennelliiton ilmoitettua mm. selkäkuvauksen lausuntopalkkioiden 20 % alennuksesta jäsenilleen vuosien 2023 ja 2024 ajaksi Mäyräkoiraliitto on päättänyt vastaavasti alentaa lausuntopalkkiotukeaan 50 eurosta 40 euroon 1.3.2023 alkaen. Mäyräkoiraliiton tuki on sama riippumatta siitä, onko lausuntopalkkiosta saatu Kennelliiton jäsenalennus vai ei.

28.2.2023 mennessä kuvatuista voi hakea kuvaustukea entisen tukisumman mukaan 31.3.2023 asti. Tämän jälkeen kuvaustukea maksetaan Mäyräkoiraliiton jäsenten koirille 40 euroa/koira riippumatta kuvausajankohdasta.

 

Suomen Mäyräkoiraliitto järjestää jalostustarkastuksen 17.6.2023 Oulussa Toppilan hallilla.
Osoite on Kansipojantie 6, Oulu.
Tuomarina toimii Anita Al-Bachy.
Mukaan mahtuu enintään 20 koiraa.
Tarkastukset tehdään klo 10-18. Hinta 15 euroa, maksetaan käteisellä paikan päällä.
Ilmoittautumiset Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 11.6.2023 mennessä.

 

Muista maksaa jäsenmaksu!

Vuoden 2023 jäsenmaksulaskujen eräpäivä on 18.2.2023. Laskut on lähetetty helmikuun alussa sähköpostitse kaikille jäsenille, joilla on tiedoissaan sähköpostiosoite. Lisäksi laskut on lähetetty myös kirjepostina osalle jäsenistä, jotka ovat halunneet paperilaskun.
On tärkeää käyttää laskusta löytyvää yksilöllistä viitenumeroa, jotta jäsenmaksu kirjautuu oikein maksetuksi. Ethän siis maksa esim. koko perheen jäsenmaksuja samalla viitteellä tai käytä edellisen vuoden viitettä.
Avoimen laskun löydät myös jäsenpalvelustamme www.mayrakoiraliitto.fi/jasentieto. Voit kirjautua sisään sähköpostiosoitteellasi. Jos salasana on unohtunut, saat tilattua uuden klikkaamalla kirjautumissivulta löytyvää linkkiä "Tilaa uusi salasana". Älä rekisteröidy uudelleen, sillä kaikilla jäsenillä on jo olemassa tunnukset jäsenpalveluun.
Jos et saanut laskua, etkä pääse kirjautumaan jäsenpalveluun, ole yhteydessä jäsensihteeriin Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Voit myös lähettää sähköpostiosoitteesi tekstiviestillä jäsensihteerin numeroon 041 74 34 568. Ilmoita viestissä koko nimesi sekä jäsennumerosi ja osoitteesi, niin saat laskukopion ilmoittamaasi sähköpostiin.

 

ilmoitus jalostuspäivä 23

Suomen Mäyräkoiraliiton jalostustoimikunta järjestää kasvattajille ja muille jalostusasioista kiinnostuneille mäyräkoiraharrastajille jalostuspäivän, jossa aiheina ovat luonne jalostuskriteerinä, mäyräkoirien luustosairaudet ja geenitestien hyödyntäminen jalostuksen apuna.

Hinta SML:n jäsenille 30 €/henkilö, ei-jäsenille 50 €/henkilö. Hinnat sisältävät aamiaisen, lounaan ja iltapäiväkahvin.

Ilmoittautumiset, tiedustelut ja etukäteiskysymykset ja aihetoiveet luennoitsijoille sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 4.3.2023 mennessä.

Kokousaika: 31.1.2023
Kokouspaikka: Verkkokokous

Lue pöytäkirja: pdfSML 2/2023 - Hallituksen kokouksen pöytäkirja

 

Kokousaika: 19.1.2023
Kokouspaikka: Verkkokokous

Lue pöytäkirja: pdfSML 1/2023 - Hallituksen kokouksen pöytäkirja

 

Onko koirasi geenitestattu? Mäyräkoiraliitto ryhtyy tallentamaan geenitestituloksia seuraavien sairauksien osalta:
- silmäsairaus PRA CRD / cord2
- osteogenesis imperfecta (OI) eli lasiluutauti
- kondrodystrofia (CDDY), joka altistaa välilevysairaudelle (IVDD)

Mikäli koirastasi on otettu aikaisemmin DNA-näyte, kannattaa tiedustella laboratoriosta, onko näyte edelleen tallessa ja onko siitä mahdollista ottaa lisätestejä. Esimerkiksi Loboklinilla näytteitä säilytetään jopa 5 vuotta. Tiedot julkaistaan Mäykkynetissä, josta niitä voi kuka tahansa käydä katsomassa (www.maykkynet.fi). Urosten tulokset näkyvät myös jalostusuroslistalla, mikäli uros täyttää ehdot jalostusuroslistalle pääsemiseen. Jos koirastasi on otettu epävirallisia geenitestinäytteitä (näytettä ei ole ottanut eläinlääkäri tai virallinen näytteenottaja tunnistusmerkityltä koiralta), voit toimittaa niistäkin tiedot, mutta ne lisätään erilliselle listalle eikä tietoa tallenneta koiran kohdalle Mäykkynettiin. Lähetä tiedot jalostustoimikunnalle osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. . Mukaan testitulos (esim. kuva laboratoriovastauksesta) koiran nimi ja rekisterinumero sekä tieto siitä, että tulos on julkinen.

 

Kokousaika: 14.12.2022
Kokouspaikka: Verkkokokous

Lue pöytäkirja: pdfSML 20/2022 - Hallituksen kokouksen pöytäkirja

 

Tilaisuus on suunnattu kasvattajille, urosten omistajille ja muille jalostusasioista kiinnostuneille.
Vastaa oheiseen kyselyyn 15.12.2022 mennessä ja kerro mielipiteesi kiinnostavista aiheista ja sopivasta ajankohdasta:
Siirry kyselyyn.

Kokousaika: 22.11.2022
Kokouspaikka: Verkkokokous

Lue pöytäkirja: pdfSML 19/2022 - Hallituksen kokouksen pöytäkirja

 

Pohjoismaiden Ajomaaottelu

Pohjoismaiden ajomaaottelu käydään tänä vuonna 20.-21.11.2022 Ruotsin Smoolantissa (Småland). Keskuspaikka sijaitsee Eksjössä.
Suomea ajomaaottelussa edustavaa vuoden 2021 SM kärkikolmikko Jokahaun Aikku (Atte Panttila), Lacapo (Jari Lintula) sekä Kona (Jyrki Virtanen).

Kokeen tapahtumia ja koirein edesottamuksia voi seurata kokeen kotisivuilla.

 

Vuoden 2023 alusta alkaen keratiitti on jalostuksesta poissulkeva silmäsairaus kaikilla mäyräkoiraroduilla. Kääpiö- ja kaniinimäyräkoirilla polvilumpioluksaatiotutkimus on edelleen pakollinen ja siihen tulee uutena seuraavat rajoitukset:
- jalostukseen ei saa käyttää koiraa, jolla on polvilumpioluksaation aste 2 tai huonompi
- koira, jonka polvilumpioluksaatiotutkimuksen tulos on 1/1, 0/1 tai 1/0, voidaan parittaa vain 0/0-polvisen kumppanin kanssa.

Muuttuneet PEVISA-ehdot koskevat pentueita, jotka syntyvät 1.1.2023 tai sen jälkeen tapahtuneista astutuksista.

mitalistit ja ytKuvassa vasemmalta oikealle Jukka Tölli ja Koivuojan Samurai Saku, ylituomari Timo Fager, Kimmo Vaarola ja Tarmola sekä Atte Panttila ja Jokahaun Aikku. 

Mäyräkoirien ajokokeen Suomen mestaruus ratkottiin 12.11.2022 läntisellä Uudellamaalla Raaseporissa. Kokeen järjestivät Taxklubben SydVäst ja Suomen Mäyräkoiraliitto.

MAAJ FM 2022 LOGO

Mäyräkoirien Suomen mestaruus ajokoe järjestetään tulevana viikonloppuna 29. kerran. Kokeen keskuspaikka sijaitsee Tammisaaressa. 
Kokeen kotisivut löytyvät järjestävän kerhon Taxklubben Sydvästin kotisivuilta. Sivuilta löytyy myös ohjeet kokeen live-seurantaan liittymiseksi.

Suomen Mäyräkoiraliitto toivottaa mitä parhainta onnea ja menestystä kaikille kokeeseen tiensä selvittäneille koirakoille.

Kokousaika: 24.10.2022
Kokouspaikka: Verkkokokous

Lue pöytäkirja: pdfSML 18/2022 - Hallituksen kokouksen pöytäkirja

 

Tämän vuoden kolmas jalostustarkastus pidettiin syyskuussa Tampereella. Osanottajajoukko koostui lähes yksinomaan normaalikokoisista mäyräkoirista, vain kaksi kääpiötä oli joukossa, mutta kaikki karvanlaadut olivat edustettuina.

Tarkastajina toimivat Riitta Lahtovaara ja Leena Vatanen. Koirakohtaiset tarkastuskertomukset löytyvät oheisesta linkistä

MäykkyNet: Jalostustarkastus, Tampere 11.9.2022

Vuoden neljäs ja viimeinen jalostustarkastus pidettiin Turussa. Osallistujajoukko oli varsin poikkeuksellinen, sillä se koostui lähes yksinomaan pitkäkarvaisista kääpiöistä. Kaikkia karvanlaatuja ja kokomuunnoksia oli silti saapunut paikalle.

Tarkastajina toimivat Marja Salminen ja Sisko Nurminen. Koirakohtaiset tarkastuskertomukset löytyvät oheisesta linkistä

MäykkyNet: Jalostustarkastus, Turku 2.10.2022

Kokousaika: 27.9.2022
Kokouspaikka: Verkkokokous

Lue pöytäkirja: pdfSML 17/2022 - Hallituksen kokouksen pöytäkirja