Vuoden ensimmäinen jalostustarkastus Lahdessa keräsi ilahduttavat 22 koiraa. Kaikki karvanlaadut olivat edustettuina, mutta tällä kertaa lähes kaikki koirat olivat normaalikokoisia. Tarkastajina toimivat Pauliina Sjöholm ja Satu Sivén. Koirakohtaiset tarkastuskertomukset löytyvät liitteestä.

Kennelliiton hallituksen asettama vakiosopimuslomakkeet -työryhmä on saanut työnsä tarkasteltavaan vaiheeseen. Lomakepohjien työstäminen on kesken, mutta lomakkeista kerätään kasvattajajäseniltä palautetta Mäyräkoiraliiton lausunnon osaksi. Mikäli haluat tutustua lomakepohjiin ja antaa niistä palautetta, laita sähköpostia osoitteeseen ainomari.sillanpaa@mayrakoiraliitto.fi niin palaamme asiaan. Vastauksia kerätään 11.5.2019 asti.

Suomen Mäyräkoiraliiton vuoden 2019 jäsenmaksujen muistutuslaskut on lähetetty. Huomioithan, että jäsenmaksun tulee olla maksettuna, jotta jäsenellä on äänioikeus liittokokouksessa 14.4.2019. Vuoden 2019 jäsenmaksun tulee näkyä SML:n tilillä tiistaihin 9.4. mennessä, jotta äänioikeus voidaan todeta. Kyseinen päivämäärä koskee jo aiemmin vahvistettuja aktiivisia jäsenyyksiä, uusien jäsenten kohdalla jäsenyys astuu voimaan hallituksen vahvistettua sen. Maksaessasi käytä aina henkilökohtaista viitenumeroa, jotta maksu kohdistuu oikein!

Lisätietoja jäsensihteeriltä sähköpostitse jasensihteeri@mayrakoiraliitto.fi. Voit tarkistaa jäsenyytesi tilan ja muuttaa esim. osoitetietojasi itse jäsenrekisteripalvelussa, ohjeet löytyvät täältä: http://www.mayrakoiraliitto.fi/index.php/sml/ohjeita/jasenrekisteri

Professori Hannes Lohen tutkijaryhmä on uudistanut koirien käyttäytymiskyselynsä. Löydät sen osoitteesta https://petsofi.fi/.

Kysely on jaettu moduuleihin, jotka voi täyttää missä tahansa järjestyksessä ja milloin vain. Kyselyyn osallistuja saa välittömästi tuloksia koiransa käyttäytymisestä ja pääsee vertaamaan tuloksia muiden saman rodun ja tietokannan koiriin.

Kanna siis kortesi kekoon ja auta kartoittamaan mäyräkoirien käytöstä ja persoonallisuutta. Lisää tietoa tutkimuksesta löytyy osoitteesta https://www.koirangeenit.fi/?x103997=59332.

Kokousaika: Keskiviikko 18.3.2019
Kokouspaikka: Netti

Lue pöytäkirja: pdfSML 3/2019 - Hallituksen kokouksen pöytäkirja

SUOMEN MÄYRÄKOIRALIITTO RY – FINSKA TAXKLUBBEN FTK RF

LIITTOKOKOUSKUTSU 2019

Kokousaika: sunnuntai 14.4.2019 klo 12.00
Paikka: Konferenssikeskus Valkean monitoimisali, Koulukatu 47, 60100 Seinäjoki

Valtakirjojen tarkistus klo 10.00 - 11.00

Liittokokous alkaa klo 12.00

Datum: söndag 14.4.2019 kl. 12.00
Plats: Konferenssikeskus Valkean monitoimisali, Koulukatu 47, 60100 Seinäjoki

Granskningen av fullmakterna kl. 10.00-11.00

Förbundsmötet börjar kl. 12.00

Lahden Seudun Mäyräkoirakerho järjestää jalostustarkastuksen 6.4.2019 Renkomäen hallilla osoitteessa Simolankatu 2, Lahti. Tuomarina toimii Pauliina Sjöholm.

Tarkastukset aloitetaan klo 10.00. Hinta:15 €.

Vuoden 2019 jäsenmaksulaskut on lähetetty 15.2.19 sähköpostitse tai kirjepostitse, tehdystä valinnasta riippuen. Laskut on lähetetty sähköpostitse kaikille jäsenille, joilla on tiedoissaan sähköpostiosoite, ja jotka eivät ole erikseen tehneet valintaa kirjepostitse lähettämisestä. Laskun eräpäivä on perjantai 1.3.2019.

On tärkeää käyttää laskusta löytyvää yksilöllistä viitenumeroa, jotta jäsenmaksu kirjautuu oikein maksetuksi. Ethän siis maksa esim. koko perheen jäsenmaksuja samalla viitteellä tai käytä edellisen vuoden viitettä.

Kokousaika: Keskiviikko 7.2.2019

Lue pöytäkirja: pdfSML 2/2019 - Hallituksen kokouksen pöytäkirja

Kokousaika: Keskiviikko 20.1.2019
Kokouspaikka: Linnasmäki, Turku

Lue pöytäkirja: pdfSML 1/2019 - Hallituksen kokouksen pöytäkirja

Vuoden 2018 kolmas ja viimeinen jalostustarkastus oli myös vuoden suurin, siihen osallistui kaikkiaan 24 koiraa. Kaikki karvanlaadut ja kokomuunnokset olivat edustettuina. Tarkastajina toimivat Marja Salminen ja Leena Vatanen. Koirakohtaiset tarkastuskertomukset löytyvät liitteestä

pdfRaisio 24.11.2018 - Tarkastuskertomukset

Kokousaika: Keskiviikko 12.12.2018

Lue pöytäkirja: pdfSML 17/2018 - Hallituksen kokouksen pöytäkirja

Suomen Mäyräkoiraliiton uudet säännöt on hyväksytty kevätliittokokouksessa 14.4.2018 ja ovat käsittelyssä PRH:ssa.

Kevätliittokokouksessa hyväksytyt säännöt: pdfSML Säännöt 15.4.2018

Vuoden toinen jalostustarkastus keräsi Satakuntaan 13 koiraa. Kaikki karvanlaadut ja kokomuunnokset olivat edustettuina, vaikka lähes puolet tarkastetuista koirista oli erilaisia pitkäkarvaisia mäyräkoiria. Tarkastajina toimivat Juha Lehtinen, Leena Vatanen ja Sisko Nurminen. Koirakohtaiset tarkastuskertomukset löytyvät liitteestä.

Kokousaika: Keskiviikko 21.11.2018

Lue pöytäkirja: pdfSML 16/2018 - Hallituksen kokouksen pöytäkirja

Suomen Saksanmetsästysterrierit ry, Suomen Kettuterrierit ry ja Suomen Mäyräkoiraliitto ry järjestävät Terrierien ja mäyräkoirien vesiriistakokeen (VERI) ylituomarikurssin 18.-19.05.2019. Kurssin vetäjänä toimii Jan-Gunnar Rönnblad.

Koulutukseen on rajoitettu osanotto, enintään 8 osanottajaa. Osanottajat valitaan ensisijaisesti seuraavista kennelpiireistä: Etelä-Pohjanmaa, Keski-Suomi, Pohjois-Häme, Satakunta, Uusimaa, Vaasa sekä Varsinais-Suomi.

Riikka Simola on eronnut Suomen Mäyräkoiraliiton hallituksesta omasta pyynnöstään 12.9.2018 alkaen. Uusien sääntöjen mukaan tilalle tulee liittokokouksessa valittu toinen varajäsen Tuomas Nuutinen, jonka kausi kestää seuraavaan sääntömääräiseen liittokokoukseen asti.

MÄAJ- sääntökirjasta on ilmestynyt uusi painos v. 2017 ja siinä on muutamia kohtia hieman erilailla kirjoitettuna kuin aiemmassa versiossa.
Säännöt eivät kuitenkaan ole muuttuneet ja palkintotuomarivaatimukset ovat edelleen samat, vaikka asia uudessa painoksessa on erilailla. Asiasta on myös informoitu Suomen Kennelliittoa.

Kokousaika: Keskiviikko 17.10.2018
Kokouspaikka: ABC Lahdesjärvi, Tampere