Mayrakoiraliitto.fi käyttää evästeitä parantaakseen sivun käyttökokemusta. Hyväksyt evästeiden käytön jatkamalla sivun selaamista.

Harkitsetko mäyräkoiran hankintaa? Etsitkö uutta perheenjäsentä tai mukavaa metsästyskaveria?

Mäyräkoiraliiton pentuvälityksen listoista löydät tiedot välitykseen ilmoitetuista pentueista, astutuksista roduittain sekä tiedot aikuisista kotia vaihtavista mäyräkoirista.

Pentuvälitys on kolmiosainen: syntyneet pentueet roduittain, tulevat pentueet sekä aikuiset kotia vaihtavat koirat. Taulukon tiedoista selviää mm. vanhempien koe- ja näyttelytulokset sekä mahdollinen selkäkuvaustulos. Tietojen havainnollistamiseksi koirien taustat on myös värjätty:
 • vihreällä, jos koiralla on sekä koetulos että selkä kuvattu
 • turkoosilla, jos koiralla on vain koetulos
 • keltaisella, jos koiralla on vain selkä kuvattu.
Koiran nimen linkistä painamalla pääsee Kennelliiton koiranettiin, mistä löytyvät lisäksi myös muut terveystarkastukset ja sukutaulu. Pentuvälityksessä olevat pentueet täyttävät Mäyräkoiraliiton asettamat peruskriteerit. Kasvattaja vastaa myymiensä pentujen vioista sekä sairauksista ja kertoo ostajalle kaiken tiedossaan olevan sekä vastaa ostajan kysymyksiin. Kasvattaja vastaa ilmoittamiensa lisätietojen oikeellisuudesta. 

Kysymyksiä mäyräkoirasta rotuna voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Älä osta paperitonta pentuaMyytävät pennut, tulevat pentueet sekä uutta kotia etsivät aikuiset koirat löydät pentuvälityksen pentuelistoilta:

Pennuiksi katsotaan alle 9kk ikäiset koirat. Sitä vanhemmat koirat sekä kasvattajien myymättömät yli 9 kk ikäiset koirat löytyvät aikuisten kotia vaihtavien koirien listalta.

Pentuiden ilmoittaminen pentuvälitykseen

Voit täyttää ja lähettää ilmoituslomakeen Mäyräkoiraliiton kotisivuilla käyttäen pentuvälityksen Web-lomakkeita tai voit täyttää ladattava pentueilmoituslomakkeen ja lähettää sen Pentuvälitykseen alla olevaan osoitteeseen.  Ilmoituksen mukana, riippumatta lähetystavasta, on seurattava kuitti pentuvälityspalvelun maksusta tai sen kopio. Ladattavan ilmoituksen voi toimittaa myös sähköpostitse allamainittuun sähköpostiosoitteeseen. Sähköpostissa tulee näkyä kaikki samat tiedot, mitä lomakkeessa kysytään.

HUOM! Mikäli kyseessä on ulkomainen koira, tulee ilmoituksen mukaan liittää kopiot sukutaulusta sekä mahdollisista tuloksista. Myös sellaisista tuloksista, jotka eivät näy Koiranetissä, tulee toimittaa kopio ilmoituksen liitteenä. 

Tili, jolle maksu suoritetaan on FI27 8000 1200 0572 15. Suorita maksu ennen kuin lähetät ilmoituksen.

Pentuvälityksen Web-lomakkeet:

webform 20x20Astutusilmoitus lomake
webform 20x20Pentuvälitys lomake
webform 20x20Kotiavaihtava lomake

Ladattavat lomakkeet pentuvälitystä ja tulevia pentueet varten:

pdfAstutusilmoitus lomake
pdfPentuvälitys lomake
pdfKotiavaihtava lomake 
pdfAnmälan av betäckning till valpförmedlingen
pdfAnmälan av valpkull till valpförmedlingen

Kasvattajien yhteydenotot

Lyhytkarvaiset sekä pitkäkarvaiset mäyräkoirat sekä kaikki postitse tulevat ilmoitukset:     Karkeakarvaiset mäyräkoirat, sähköisesti toimitettavat ilmoitukset:  

Anu Snellman

Satukaari 10
15550 Nastola
040-5448 559 (iltaisin)
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Kati Rajamäki

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Pentuvälitystä päivitetään noin kerran viikossa. Jotta kasvattaja varmistaa nopeimmin pentueensa näkymisen listalla, on kaikkien lomakkeessa olevien tietojen oltava täytettyinä ja oikein. Mikäli tiedot toimitetaan sähköpostitse, on viestistä löydyttävä kaikki samat tiedot, mitä lomakkeessa kysytään.

 

Pentuvälityksen hinnat

 • Pentuvälitys, 10 euroa/kk
 • Tulevat pentueet -palvelu 15 euroa (koko kantoajan kasvattajan ilmoituksesta syntymään/laskettuun päivään asti)
 • Aikuiset kodinvaihtajat, 20 euroa/2kk, sen jälkeen 10 euroa/kk

Yhdistelmä on näkyvillä maksetun ajan siitä hetkestä eteenpäin, kun yhdistelmä on laitettu näkyviin liiton sivuille.

Pentuvälitykseen sekä tulevat pentueet palveluun pääsevät ilmaiseksi pentueet, jotka ovat syntyneet yhdistelmästä, jossa molemmat pentueen vanhemmista on virallisesti selkäkuvattu ja niillä on IDD-lausunto. Tämä on osa SML:n terveystutkimuksiin suunnattua tukea, jolla pyritään kannustamaan kasvattajia kuvaamaan jalostukseen käytettäviä koiria. Aikuiset koirat, jotka on selkäkuvattu virallisesti ja niillä on IDD-lausunto, välitetään myös ilmaiseksi.

Listalle pääsevät ilmaiseksi myös pentueet, joiden molemmilla vanhemmilla on käyttökoetulos (koetulos on vähintään Suomen tai kansainvälisen muotovalion arvoon vaadittava koetulos tai koetulokset) eli käytännössä vähintään seuraavat:
- MEJÄ AVO3
- VAHI1
- MÄAJ3
- VERI3
- PIKA1
- LUME1
- LUTD

Kasvattajien tulee päivittää pentueensa tilannetta kuukausittain ja viimeistään tilannepäivitys on annettava pentujen täytettyä 8 vk. Mikäli tilannepäivitystä ei tuolloin tule, katsotaan pentueen kaikki pennut myydyksi ja pentue poistetaan palvelusta.

Tulevat pentueet -palvelu

Kasvattaja voi ilmoittaa odotettavissa olevan pentueen Tulevat Pentueet -palveluun. Synnytyksen jälkeen tulee antaa ilmoitus tilanteesta ja kasvattajan halutessa pentue ilmoitetaan perinteiseen pentuvälitykseen. Mikäli ilmoitusta ei tule ajankohdan täytyttyä, ilmoitus poistetaan astutukset- palvelusta. Kasvattaja saa ilmoittaa astutuksesta vasta astutuksen tapahduttua.

Aikuiset kotia vaihtavat

Aikuiset kotia vaihtavat -lista on tarkoitettu jostain syystä uutta kotia etsiville mäyräkoirille sekä kasvattajien myymättömille yli 9 kuukauden ikäisille koirille.

Koirien on oltava rekisteröityjä ja myyjän liiton jäsen. Myyjä vastaa siitä, että koira on rokotettu Kennelliiton rokotusmääräysten mukaisesti ja hän sitoutuu luovuttamaan rekisteri- ja rokotustodistukset ostajalle.

Koiran myyntitilanteesta on annettava tilannekatsaus kuukausittain ja kun koira on myyty, tulee siitä heti ilmoittaa. Mikäli tilannepäivityksiä ei tule, katsotaan koira myydyksi 3 kk listalla olon jälkeen.

 

Ohjeita kasvattajalle

Pentulistalle pääsyn vaatimukset. Ehtojen tulee olla täyttyneet ennen astutusta.

 • Kasvattajan tulee olla Suomen Mäyräkoiraliitto SML - Finska Taxklubben FTK ry:n jäsen
 • Kasvattajan tulee olla allekirjoittanut Suomen kennelliiton kasvattajasitoumuksen
 • Pentueen vanhempien tulee täyttää PEVISA-ohjelman vaatimukset
 • Vanhemmilla ei saa olla jalostustarkastuksesta mainintaa hylätty tai ei suositella jalostukseen.
 • Vanhemmilla  tulee olla näyttelystä vähintään laatuluokan maininta hyvä, joka on saatu vähintään 15 kk ikäisenä. Mikäli toisella tai molemmilla vanhemmilla on näyttelystä HYL-tulos luonteen vuoksi 1.1.2011 jälkeen (merkintä arvostelulomakkeessa kohdassa vihainen/pelokas), pentue pääsee listalle, mutta hylkäyksen syy mainitaan pentueen kohdalla
 • Näyttelytuloksen voi korvata hyväksytyllä jalostustarkastus tuloksella.
 • Kummankaan vanhemman kokonaisjälkeläismäärä ei saa ylittää suositeltua jälkeläisten enimmäismäärää
  • Pitkäkarvainen kääpiö- ja kaniinimäyräkoira: 53 pentua 
  • Pitkäkarvainen mäyräkoira: 48
  • Lyhytkarvainen kääpiö- ja kaniinimäyräkoira: 50
  • Lyhytkarvainen mäyräkoira: 60
  • Karkeakarvainen kääpiö- ja kaniinimäyräkoira: 46
  • Karkeakarvainen mäyräkoira: 90
 • Pentueen sukusiitoskerroin on korkeintaan 6,25%, lasketaan viiden (5) polven mukaan
 • Uroksen tulee astutushetkellä olla yli 15 kk ikäinen (suositus 24kk)
 • Nartun tulee astutushetkellä olla yli 18kk ikäinen, mutta enintään 8-vuotias. Mikäli narttu on 8-vuotias tai vanhempi, sillä tulee olla ennen astutusta annettu eläinlääkärin lausunto terveydentilasta.
 • Pentue on korkeintaan nartun viides (5.) Nartulla voi olla enintään viisi pentuetta siten, että edellisestä penikoimisesta pentueen syntyessä on kulunut vähintään 10 kuukautta. Tätä tiheämpi pennutus sallitaan nartulle yhden kerran (SKL).
 • Saman yhdistelmän kolmas (3.) tai useampi pentue ei pääse pentuvälitykseen.
 • Koirien, joiden jommallakummalla vanhemmalla tai jälkeläisellä on todettu PRA, pentueita ei hyväksytä pentuvälitykseen. 
 • Mikäli koiralla on todettu epäilyttävä/avoin diagnoosi PEVISA –sairauksista (PRA, HC, perinnöllinen keratitis), ei silmälausunto saa olla 1 vuotta vanhempi astutushetkellä. 
 • Terveystutkimuksista, joista on olemassa viralliset tutkimusprotokollat, vain virallisten tulosten mainitseminen hyväksytään

Samat määräykset koskevat Tulevat pentueet-palvelua

 

Pentuilmoituksen jättäjä vastaa tietojen oikeellisuudesta.