Mayrakoiraliitto.fi käyttää evästeitä parantaakseen sivun käyttökokemusta. Hyväksyt evästeiden käytön jatkamalla sivun selaamista.

Österbottens Taxklubb / Pohjanmaan Mäyräkoirakerho järjestää SM-ajokokeen 11.11.2023 Pietarsaaressa, Merilän Leirikeskuksessa.

Lisätietoja: https://osterbottenstaxklubb.nettisivu.org/aktuellt-ajankohtaista/kalender-kalenteri/maaj-fm-sm-2023/

Suomen joukkueeseen valitaan 3 koirakkoa.
Ilmoittautumisten vastaanottaja ja SML:n valitsijamies: Rauno Koskinen
Ilmoittautumisaika päättyy: 10.12.2023
Karsinta-aika 29.8.2022-27.8.2023
Ilmoittautumiset: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tiedustelut: puh 040 0210805

Webinaari nettikuva

Haluatko nähdä webinaarin uusintana?

Ilmoittaudu webinaariin tästä linkistä. Paluupostissa saat linkin webinaarin tallenteeseen,

Suomea edustaa v -22 SM- kokeen voittajakolmikko:
Tarmola FI29537/19 om. Kimmo Vaarola, Koivuojan Samurai Saku FI15088/18, om. Jukka Tölli ja Jokahaun Aikku FI40600/17, om. Atte Panttila.

Joukkueen johtajana toimii Thomas Nordström.

Kokeen kotisivut:  Nordisk Mesterskap i drev 2023

Kokeen liveseuranta. Liveseurantasivulle tulee aikanaan myös tieto Tracker-ryhmästä, jonka kautta voi seurata koirien edesottamuksia.

Palkintojenjako livestreaminä

Kokeen Facebook-sivut

 

Kokousaika: 20.10.2023
Kokouspaikka: Verkkokokous

Lue pöytäkirja: pdfSML 20/2023 - Hallituksen kokouksen pöytäkirja

 

Tämän vuoden toinen jalostustarkastus pidettiin lokakuussa Nurmijärvellä. Osallistujat olivat suurimmaksi osaksi normaalikokoisia mäyräkoiria, mutta kaikki karva- ja kokomuunnokset olivat edustettuina.

Tarkastajina toimivat Jaana Helin, Leena Vatanen ja Marjukka Toivonen. Koirakohtaiset tarkastuskertomukset löytyvät oheisesta linkistä.

MäykkyNet: Jalostustarkastus 7.10.2023, Nurmijärvi

Europa Pokal 2023 kuva

Mäyräkoirien monipuolisuuskoe FCI Europa Pokal pidetään tänä vuonna Saksassa Groß Schönebeckissä 10.-12.11.2023. Suomen mäyräkoiraliitto voi lähettää monipuolisesti käyttökokeissa ansioituneen koiran edustamaan Suomea kokeeseen. Edustustehtävästä kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteyttä Mäyräkoiraliittoon sihteerin kautta (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.) 1.10.2023 mennessä. Nimetyn edustajan osallistumista tuetaan.

 

Kokousaika: 14.9.2023
Kokouspaikka: Verkkokokous

Lue pöytäkirja: pdfSML 19/2023 - Hallituksen kokouksen pöytäkirja

 

Rotumestaruudesta kilpailevat viime vuoden mestari ja kuusi koiraa, joilla kolmen parhaan kokeen yhteispistemäärä on korkein. Mukana on kaikkia karvanlaatuja ja kaikkia kokomuunnoksia edustavia mäyräkoiria. Kokeen järjestää Kouvolassa Kymenlaakson mäyräkoirat.

Kokousaika: 23.8.2023
Kokouspaikka: Verkkokokous

Lue pöytäkirja: pdfSML 18/2023 - Hallituksen kokouksen pöytäkirja

 

Kokousaika: 14.8.2023
Kokouspaikka: Verkkokokous

Lue pöytäkirja: pdfSML 17/2023 - Hallituksen kokouksen pöytäkirja

 

Suomen Mäyräkoiraliitto ja Kymenlaakson Mäyräkoirat järjestävät luolakoirarotujen SM-vesiriistamestaruuskokeen Kouvolassa 27.8.2023. 

Kokeen tuomarina on Asko Kukkola.

Vastaavana koetoimitsijana on Hanna Nyström. 

Lisätietoja kokeesta: SM-VERI 2023

Länsi-Uudenmaan Mäyräkoirat järjestää jalostustarkastuksen 7.10.2023 Nurmijärvellä Koirakoulu Rallitassun tiloissa.
Osoite on Kauppanummentie 8, Nurmijärvi.
Tuomarina toimii Jaana Helin. Mukaan mahtuu enintään 20 koiraa.
Tarkastukset tehdään klo 10-16. Hinta 15 euroa, maksetaan käteisellä paikan päällä.
Ilmoittautumiset Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 1.10.2023 mennessä.

Kokousaika: 26.7.2023
Kokouspaikka: Verkkokokous

Lue pöytäkirja: pdfSML 16/2023 - Hallituksen kokouksen pöytäkirja

 

Mäyräkoiraliiton jalostustoimikunta järjestää mäyräkoirien pohjoismaisen voittajanäyttelyn yhteydessä klo 10-16 joukkonäytteenottotilaisuuden, jossa eläinlääkäri ottaa verinäytteitä geenitestejä ja professori Hannes Lohen koiran geenejä tutkivaa tutkimusryhmää varten. CDDY-geenistä ja -geenitestistä löytyy lisätietoa Mäyräkoiraliiton kotisivuilta (http://www.mayrakoiraliitto.fi/index.php/terveys/retrogeenit). Hannes Lohen tutkimusryhmän sivuilta löytyy näytelomake ja ohjeet:https://www.koirangeenit.fi/osallistuminen/naytelomake-verinaytteen-mukaan/

Koiran ei tarvitse olla ilmoitettu mukaan näyttelyyn, jotta se voi antaa verinäytteen. Rokotustodistus on kuitenkin oltava mukana kaikilla näyttelyalueelle tulevilla koirilla. Näytteenotto on omistajalle maksutonta, mutta geenitestin lasku tulee Laboklinilta testin tilaajalle. Suosittelemme tilaamaan näyteputken ja lomakkeen itse etukäteen tarvikkeiden riittävyyden takia. Paikalla on myös rajallinen määrä näytteenottotarvikkeita ja tutkimuslomakkeita. Kysymykset näytteenottoon liittyen jalostustoimikunnalle sähköpostitse (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.).

Kokousaika: 19.7.2023
Kokouspaikka: Verkkokokous

Lue pöytäkirja: pdfSML 15/2023 - Hallituksen kokouksen pöytäkirja

 

Mäyräkoiraliitto järjestää palkintotuomareiden jatkokoulutuksen etäyhteydellä sunnuntaina 13.8.2023. Koulutuksessa käsitellään MÄAJ-säännöt ja sääntöjen tulkintaohjeet. Koulutus on kaikille avoin ja maksuton, mutta koulutukseen ovat etusijalla Suomen mäyräkoiraliiton jäsenet. Koulutukseen tulee ilmoittautua ennakkoon viestin lopussa olevan ilmoittautumislomakkeen kautta viimeistään sunnuntaina 6.8.2023. Kutsu koulutukseen lähetetään sähköpostilla ennen koulutuksen alkua. Kokous järjestetään Google Meet -sovelluksella. Koulutukseen ennakkoon ilmoittautuneiden on mahdollista saada koulutuksesta merkintä tuomarikorttiin. Koulutus alkaa klo 12 ja se kestää noin 2—3 tuntia.

Mäyräkoiraliiton kasvattajalista uudistetaan kokoamalla listat kokonaan uusiksi ajantasaisin tiedoin. Päivityksen tavoitteena on saada listat ajan tasalle paitsi yhteystietojen osalta, myös siltä osin, että mukana olevat yhä kasvattavat mäyräkoiria. Kaikkien listalle haluavien kasvattajien tulee ilmoittaa tietonsa uudestaan käyttämällä web-lomaketta.

Tämän vuoden ensimmäinen jalostustarkastus pidettiin kesäkuussa Oulussa. Osanottajajoukko koostui voittopuolisesti karkeakarvaisista mäyräkoirista normaali- ja kääpiökoossa, mutta kaikki karvanlaadut olivat edustettuina.

Tarkastajina toimivat Anita Al-Bachy ja Leena Vatanen. Koirakohtaiset tarkastuskertomukset löytyvät oheisesta linkistä

MäykkyNet: Jalostustarkastus 17.6.2023 / Oulu

Pykala

Liittokokouksen jälkeen 6.4.2023 julkaistiin palautekysely liiton uudistettaviin sääntöihin liittyen. Määräaikaan (31.5.) mennessä saimme vain yhden (1) henkilöjäsenen palautteen. Koska liittokokouksessa voimakkaasti toivottiin, että jäsenistön ääntä ja mielipiteitä tulee kuunnella, annamme nyt vielä toisen mahdollisuuden lähettää palautetta ja/tai muuten kommentoida tehtyä esitystä. Toivomme palautetta sekä henkilö- että yhdistysjäseniltä.
Palautteet/kommentit tulee lähettää 20.8.2023 mennessä sääntötyöryhmän puheenjohtajalle Minna Rasinpäälle sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Voimassa olevat säännöt ja liittokokouksessa 2.4.2023 esityslistalla ollut hallituksen esitys löytyvät kokousmateriaaleista rinnakkain yhdestä ja samasta dokumentista.

-Sääntötyöryhmä-