Mayrakoiraliitto.fi käyttää evästeitä parantaakseen sivun käyttökokemusta. Hyväksyt evästeiden käytön jatkamalla sivun selaamista.

Suomen Mäyräkoiraliitton Kunniaviiri

Rotujärjestön 30. toimintavuotena 1977 Suomen Mäyräkoiraliitto SML - Finska Taxklubben FTK ry hankki viirin, joka voidaan jakaa tunnustuksena, tervehdyksenä tai onnitteluna seuraavien sääntöjen mukaan:

Säännöt

 1. Kunniaviiri voidaan osoittaa henkilölle tai yhteisölle
 2. Kunniaviirin myöntää SML - FTK:n hallitus
  • SML - FTK:n hallituksen jäsenen tai rekisteröidyn jäsenyhdistyksen hallituksen kirjallisen ja riittävästi perustellun esityksen johdosta.
 3. A. Kunniaviiri voidaan myöntää henkilölle, joka
  1. on ollut vähintään 15 vuoden ajan SML - FTK:n jäsen sekä on osallistunut merkittävällä tavalla SML - FTK:n järjestötyöhän rotujärjestön tai sen jäsenyhdistyksenjohtoelimissä tai luottamustoimissa,
   tai
  2. on suorittanut ansiokkaita tutkimuksia mäyräkoiran jalostuksen hyväksi tai on saavuttanut erinomaisia tuloksia mäyräkoiran kasvattajana riittävän pitkän kasvatustyön aikana,
   tai
  3. on muutoin erittäin merkittävästi tukenut SML - FTK:n toimintaa ja sen tarkoitusperiä.
  B. Kunniaviiri voidaan myöntää yhteisölle
  1. tunnustuksena SML - FTK:n hyväksi tapahtuneesta ansiokkaasta toiminnasta tai SML - FTK:n tai sen jäsenyhdistyksen työn merkittävästä tukemisesta,
  2. tervehdyksenä tai onnitteluna SML - FTK:n hallituksen harkinnan mukaisesti.
 4. Esitykset viirin myöntämisestä on toimitettava SML - FTK:n hallitukselle vuosittain elokuun loppuun mennessä. Viirit jaetaan liiton syyskokouksessa tai hallituksen harkinnan perusteella jonkin muun tapahtuman tai tervehdyskäynnin yhteydessä.
 5. Kunniaviirin arvon säilyttämiseksi noudatettakoon sen myöntämiseen riittävän tarkkaa harkintaa, jota edeltää perusteellinen selvitys kysymykseen liittyvistä näkökohdista.
 6. Nämä säännöt on vahvistettu SML - FTK:n hallituksen kokouksessa 17. päivänä syyskuuta 1977, eikä niitä voi muuttaa kuin yhdistyksen kokouksen päätöksellä.